Connect with us

Politika

Peter Stano: „Spremni da organizujemo sastanak na visokom nivou, kada Vučić i Kurti potvrde“

Photo: Unsplash

Portparol Evropske komisije Petar Stano izjavio je da je najvažniji korak deeskalacija situacije na Kosovu, a da će specijalni izaslanici EU i Sjedinjenih Država (SAD) Miroslav Lajčak i Gabrijel Eskobar danas i sutra tu poruku još jednom preneti sagovornicima u Prištini i Beogradu.

Stano je, na konferenciji za novinare u Briselu, rekao da će Lajčak i Eskobar preneti Srbiji i Kosovu poruke o neophodnosti deesklacije situacije, kako bi se potom preduzeli koraci ka pronalaženju održivog rešenja.

To je platforma za dijalog pod okriljem EU, a mi smo spremni da organizujemo sastanak na visokom nivou, kada se stvore uslovi i predsednik Alekandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti potvrde, rekao je Stano.

On je ponovio da je Lajčak posetio Prištinu, a danas u Beogradu i da će po povratku izvestiti visokog predstavnika EU Žozepa Borelja, a Borelj 27 država članice koje će odlučiti o budućim koracima.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Srbija mogući domaćin samita o klimi KOP29

Photo: Unsplash

Srbija razmatra da se kandiduje za domaćina klimatskog samita KOP29, ali još nije dala zvaničnu ponudu, navodi Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore.

Moldavija se prijavila da bude predsedavajući klimatskog samita KOP29, na osnovu pisma koje je Ministarstvo životne sredine u Kišinjevu uputilo drugim istočnoevropskim zemljama.

Navodi se da se Moldavija nije prijavila da bude i domaćin tog događaja.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu