Connect with us

Politika

Petar Petković: „ZSO mora biti formirana u skladu sa postignutim dogovorima u okviru briselskog dijaloga“

Photo: Unsplash

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kritikovao je kosovskog premijera Aljbina Kurtija, navodeći da uprkos Kurtijevim izgovorima, Zajednica srpskih opština (ZSO) mora biti formirana u skladu sa dogovorima postignutim u okviru briselskog dijaloga Beograda i Prištine.

Petković je u pisanoj izjavi naveo da je Kurtijevo „stalno smišljanje izgovora“ za nedelovanje po pitanju formiranja ZSO potvrda njegovog, kako je istakao, antisrpskog šovinizma.

„Kurtijeve lekcije o samoproglašenom ‘Kosovu’ kao građanskom društvu vrhunski su bezobrazluk, zato što je njegov programski cilj evidentno stvaranje monoetničke sredine na čitavoj teritoriji južne srpske pokrajine Kosova i Metohije, i u to se svakodnevno uveravamo svedočeći o zulumu koji čini nad srpskim narodom od trenutka dolaska na čelo privremenih institucija samouprave“, tvrdi Petković.

Ponovio je da zvanični Beograd neće odustati od zahteva za formiranje ZSO, jer to nije obično političko pitanje, već uslov fizičkog opstanka Srba na Kosovu i Metohiji.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Prvi test sporazuma iz Ohrida učešće Srpske liste na izborima 23. aprila

Photo: Unsplash

Prvi test sporazuma iz Ohrida, a to je da li će se Srpska lista registrovati za kosovske izbore 23. aprila, rečeno je na panelu „Ništa između-EU predlog za normalizaciji odnosa Srbije i Kosova“.

Ako toga nema, nema ni sporazuma, ocenio je koordinator Radne grupe nacinalnog konventa za Evropsku uniju (NKEU) za poglavlje 35 Dragiša Mijačić.

Sa njegovim stavom saglasna je i Jovana Radosavljević iz Nove društvene inicijative, koja dodaje da je danas ključni dan.

Ako se Srpska lista, koja je rekla da neće učestvovati na izborima, ne registruje – ne možemo očekivati da se izbori uopste održe na severu Kosova, rečeno je na panelu.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu