Connect with us

Politika

Petar Petković: „U četvrtak Brnabić i Vučić sa političkim predstavnicima Srba sa KiM“

Photo: Unsplash

Dirketor Kancelarije za KiM Petar Petković najavio je da će naredni sastanak sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova biti održati u četvrtak i dodao da će se na sastanku razgovarati o određenim predlozima.

Petković je dodao da će sastanku prisustvovati prednsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić.

„Razgovaraćemo o političkim zaključcima koje treba da donesemo. Videćemo kako ćemo u narednom periodu, s obzirom da kada je reč o prethodnom sastanku, Aleksandar Vučić je imao svoje zaključke, međutim, kada je čuo Srbe, kada je video šta oni traže, i da su bili mnogo oštriji u određenim zahtevima, Vučić je odustao od svojih predloga. Zato ćemo zajedno da vidmo koji su to predlozi i zaključci koje ćemo da donesemo, da vodimo računa da ne ugrozimo naše interese, da sačuvamo bezbednost našeg naroda, da sačuvamo mir, a opet sa druge strane da vidimo šta je to što možemo da uradimo po pitanju normalizacije koja je gotovo nemoguća sa Aljbinom Kurtijem“, kazao je Petković.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Vladimir Orlić sa predstavnicima Saveta Evrope: „Imamo više slobode i demokratije nego ikada pre“

Photo: Unsplash

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić obavestio je izvestioca Monitoring komiteta Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope (PSSE) Aksela Šefera, na sastanku, „o sveukupnom napretku koji je naša zemlja ostvarila u brojnim oblastima“.

„Posebno u oblasti demokratskih standarda, vladavine prava, ljudskih i manjinskih prava u Srbiji“, naveo je Orlić i podsetio na reformu pravosuđa, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

„Relevantne ocene Evropske unije (EU) u poglavljima 23 i 24, koja se upravo bave pitanjima fundamentalnih prava i borbe protiv korupcije, kažu da je Srbija postigla napredak“, rekao je Orlić.

Naglasio je da isto važi i po pitanju bezbednosti novinara, rada parlamenta, kao i ispunjavanju preporuka ODIHR i drugih predloga političkih stranaka kroz međupartijski dijalog, navedeno je u saopštenju.

„Sve ovo jesu oblasti u kojima smo postigli napredak, omogućili više slobode i demokratije nego ikada pre“, rekao je Orlić.

Izvestilac Šefer, zajedno sa predstavnicima Sekretarijata PSSE, boravi u monitoring misiji i sastaće se sa delegacijom Skupštine Srbije u PSSE, kao i sa poslaničkim grupama i članovima Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu