Connect with us

Politika

Petar Petković u Briselu: „Priština ne želi ni o čemu da razgovara“

Photo: Unsplash

Ne znam kako možemo dalje da razgovaramo i idemo u pravcu normalizacije odnosa ako Priština ne želi ni o čemu da razgovara, izjavio je u Briselu direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, uz tvrdnju da je tokom runde dijaloga ponašanje pregovarača sa Kosova Besnika Bisljimija bilo „skandalozno“.

Petković je novinarima rekao da je Beograd došao u Brisel pripremljen, sa ekspertima i planom da se razgovara o primeni sporazuma, formiranju Zajednice srpskih opština i nestalim licima, pošto je dogovorena Deklaracija o nestalim osobama.

Bisljimi nije želeo da daje nikakve konkretne odgovore i sve vreme je pokušavao da različitim upadicama obesmisli tok dijaloga, izjavio je Petković o sastanku, čiji je posrednik izaslanik Evropske unije Miroslav Lajčak.

Petković je naveo da je Bisljimi bacio na pod odbijenicu kosovskih vlasti za ulazak na teritoriju Kosova izveštaču Radiotelevizije Srbije Svetlani Vukmirović, koja radi na evropskom projektu o povratku Srba.

Kada sam izneo zahtev da rešimo pitanje slobode kretanja i registarskih tablica, Bisljimi je rekao da ne želi da razgovara, izjavio je Petković.

Teška je situacija i Srbija će dati sve od sebe da sačuvamo mir, da razgovaramo, rekao je Petković i dodao: Bisljimi je u nekoliko navrata pokušavao da prekine sastanak, ali ostali smo smireni, jer želimo da učestvujemo u procesu dijaloga.

Kompromis mora da se dogodi, ali očigledno je da je to zabranjena reč u Prištini, izjavio je Petković.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Ana Brnabić: „SNS ne beži od izbora, a opozicija jedno piše, a drugo priča“

Photo: Unsplash

Brnabić je za televiziju Hepi ocenila i da opozicija, po pitanju izbora, „jedno priča, a drugo piše“, te da, kako je navela, „u ovom trenutku niko tačno ne zna šta tačno hoće“.

Premijerka Srbije je ukazala na promenu stava dela opozicije u vezi izbora i navela da njihovi predstavnici, u kratkom periodu, prvo nisu hteli izbora, a onda ih hoće.

Dodala je i da ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zvao da razgovaraju oko izbora ali da, kako je kazala, nisu uzeli učešće „u tehničkim razgovorima“.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu