Connect with us

Politika

Petar Petković pozdravio predlog EK da se ukinu vize za vlasnike srpskih pasoša sa Kosova

Photo: Unsplash

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je povodom predloga Evropske komisije (EK) da se ukinu vize za vlasnike srpskih pasoša sa Kosova, koje izdaje Koordinaciona uprava, da je to odlična vest za građane Srbije, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

EK je poslala Evropskom parlamentu i Savetu ministara EU dopunu predloga za liberalizaciju EU viza za žitelje Kosova, kojom bi se i građanima sa pasošima Srbije na Kosovu omogućilo da od 1. januara putuju u šengenski prostor Unije bez viza, izjavio je predstavnik za medije u EK.

Prema proceduri EU, potrebno je da se ovaj predlog EK usaglasi i sa Evropskim parlamentom i Savetom ministara EU, čime bi ova odluka postala izvršna, a nakon čega bi Srbi sa Kosova bez viza mogli da putuju u sve zemlje EU, ali i u Norvešku, Švajcarsku, Lihtenštajn i Island.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Srbija mogući domaćin samita o klimi KOP29

Photo: Unsplash

Srbija razmatra da se kandiduje za domaćina klimatskog samita KOP29, ali još nije dala zvaničnu ponudu, navodi Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore.

Moldavija se prijavila da bude predsedavajući klimatskog samita KOP29, na osnovu pisma koje je Ministarstvo životne sredine u Kišinjevu uputilo drugim istočnoevropskim zemljama.

Navodi se da se Moldavija nije prijavila da bude i domaćin tog događaja.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu