Connect with us

Politika region

Petar Petković: „Pomoć Rusije po pitanju Kosova od neprocenjivog značaja“

Foto: Unsplash

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je da je za Beograd, podrška i pomoć Rusije po pitanju Kosova, od neprocenjivog značaja.

Petković je u razgovoru sa ruskim ambasadorom u Beogradu Aleksandrom Bocan Harčenkom ocenio da je na Kosovu nastavljena kampanja pritisaka i represije nad srpskim narodom i optužio prištinske vlasti da otvoreno nastoje da ugroze i ukinu sva politička i građanska prava Srba na Kosovu i Metohiji.

Kako je saopšteno iz Kancelarije, Petković je tokom sastanka kazao da od predstavnika međunarodne zajednice očekuje da „svojim autoritetom“ omoguće izjašnjavanje srpskog naroda na predstojećim izborima na Kosovu i time „spreče posledice koje bi mogle da ugroze sve šo je do sada dogovoreno u Briselu“.

Podsetio je da je Beograd ispunio sve do sada preuzete obaveze iz Briselskog sporazuma, za razliku od Prištine koja kako je naveo, devet godina ne želi da ispuni obavezu formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO), kao ključni element dosadašnjeg toka dijaloga.

Povodom najava vlasti u Prištini da će obnoviti kuću kolaboracioniste iz Drugog svetskog rata, Džafera Deve, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je rekao da se Beograd „dosledno protivi Kurtijevim pokušajima revizije istorije i relativizacije zločina albanskih fašista u Drugom svetskom ratu“.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Rodoljub Šabić: „Velike šanse za pobedu opozicije na izborima u Beogradu, Nišu i Novom Sadu“

Photo: Unsplash

Šabić je za list Nova komentarišući beogradske izbore kazao da nije realno očekivati ono što je glavni zahtev opozicije, a to je da prvo budu održani vanredni beogradski izbori.

„SNS dobro zna da bi u Beogradu izvesno doživeli poraz i mislim da je isključeno da bi to dozvolili. Poraz u glavnom gradu sam po sebi znači mnogo, a u predvečerje parlamentarnih izbora imao bi za dodatni efekat lošiji rezultat SNS i na tim izborima“, istakao je Šabić.

Kako je naveo, kada je reč o parlamentarnim izborima, misli da i istaživanja pokazuju da uz raspoložive resurse, dosadašnje saveznike, „ali i sa nekim pritajenim“, SNS ima veće šanse.

Govoreći o datumu izbora, rekao je da u ovom trenutku čak ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije odlučio kada će ih biti, kao i da sumnja da su ozbiljne najave da će ih biti u martu.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu