Connect with us

Politika

Petar Petković o pet principa za ZSO: „Čista laž Bisljimija“

Photo: Unsplash

Direktor Kancelarije za KiM i glavni pregovarač Beograda u dijalogu sa Prištinom Petar Petković naveo je na Tviteru da „ni rečju u Briselu nije pomenuto pet kriterijuma“ za Zajednicu srpskih opština (ZSO) o kojima je govorio zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi.

„Čista laž Bisljimija! Ni rečju u Briselu nije pomenuto “pet kriterijuma za ZSO” o kojima danas priča. Pričalo se o Statutu ZSO i Upravljačkom timu. Bisljimi opet izmišlja, izgleda da je čuo ono što želi, a ne što se govorilo! ZSO može samo u skladu sa sporazumima iz 2013. i 2015. godine“, izričit je bio Petković.

Bisljimi je rekao da je u Briselu postignuta potpuna saglasnost da će postojati pet kriterijuma kroz koje će se videti da li je nacrt koji je predložio upravljački tim za uspostavljanje ZSO prihvatljiv kao osnova za diskusiju.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Vladimir Orlić sa predstavnicima Saveta Evrope: „Imamo više slobode i demokratije nego ikada pre“

Photo: Unsplash

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić obavestio je izvestioca Monitoring komiteta Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope (PSSE) Aksela Šefera, na sastanku, „o sveukupnom napretku koji je naša zemlja ostvarila u brojnim oblastima“.

„Posebno u oblasti demokratskih standarda, vladavine prava, ljudskih i manjinskih prava u Srbiji“, naveo je Orlić i podsetio na reformu pravosuđa, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

„Relevantne ocene Evropske unije (EU) u poglavljima 23 i 24, koja se upravo bave pitanjima fundamentalnih prava i borbe protiv korupcije, kažu da je Srbija postigla napredak“, rekao je Orlić.

Naglasio je da isto važi i po pitanju bezbednosti novinara, rada parlamenta, kao i ispunjavanju preporuka ODIHR i drugih predloga političkih stranaka kroz međupartijski dijalog, navedeno je u saopštenju.

„Sve ovo jesu oblasti u kojima smo postigli napredak, omogućili više slobode i demokratije nego ikada pre“, rekao je Orlić.

Izvestilac Šefer, zajedno sa predstavnicima Sekretarijata PSSE, boravi u monitoring misiji i sastaće se sa delegacijom Skupštine Srbije u PSSE, kao i sa poslaničkim grupama i članovima Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu