Connect with us

Politika

Petar Petković: „Nastavak tehničkog dijaloga 4. aprila u Briselu“

Photo: Unsplash

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je za Radio Beograd da je sastanak u Briselu 4. aprila nastavak dijaloga na tehničkom nivou na kojem će biti reči o konkretnim koracima za sprovođenje dogovora iz Ohrida, „uz jasno isticanje crvene linije Beograda“.

„Naše crvene linije su da se Beograd nikada neće saglasiti s tim da takozvano Kosovo postane član Ujedinjenih nacija i da Beograd ni de fakto, ni de jure neće priznati takozvano Kosovo“, rekao je Petković.

Petković, koji će voditi beogradski pregovarački tim, rekao je da se može razgovarati o svemu drugom što je dogovoreno u Aneksu o sprovođenju Ohridskog sporazuma i ponovio da je među prvim obavezama formiranje Zajednice srpskih opština „u skldu sa relevantnim prethodnim sporazumima iz dijaloga“.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Ana Brnabić: „SNS ne beži od izbora, a opozicija jedno piše, a drugo priča“

Photo: Unsplash

Brnabić je za televiziju Hepi ocenila i da opozicija, po pitanju izbora, „jedno priča, a drugo piše“, te da, kako je navela, „u ovom trenutku niko tačno ne zna šta tačno hoće“.

Premijerka Srbije je ukazala na promenu stava dela opozicije u vezi izbora i navela da njihovi predstavnici, u kratkom periodu, prvo nisu hteli izbora, a onda ih hoće.

Dodala je i da ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zvao da razgovaraju oko izbora ali da, kako je kazala, nisu uzeli učešće „u tehničkim razgovorima“.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu