Connect with us

Politika

Petar Petković na Kosovu: „Zabranjen mi je nastavak posete“

Foto: Unsplash

Država Srbija nastaviće da ulaže u sve srpske sredine na Kosovo i Meohiju, posebno Kosovsko Pomoravlje, poručio je u Pasjanu direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji je rekao da mu je stigla zabrana za nastavak posete Kosovu.

Iako su mi u više navrata zabranjivali dolazak, pogotovu ovde u Kosovsko Pomoravlje, danas sam ovde zajedno sa vama, punog srca i to baš na praznik Svete novomučenice Bosiljke, poručio je Petković, saopštila je Kancelarija.

Ulagaćemo još više uz punu podršku i ličnu inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, koji se svakog dana bori za Kosovo i Metohiju, da čuvamo naše institucije, da kroz investicioni program Vlade Srbije posebnu pažnju sada dodatno posvetimo i Kosovskom Pomoravlju, da još više ojačamo naše zdravstvo, školstvo, vrtiće i sve druge naše institucije koje ovde imamo, najavio je Petković.

Odlukom vlasti u Prištini, Petkoviću je naknadno zabranjeno da u selu Gornje Kusce prisustvuje sečenju slavskog kolača, povodom seoske slave Sveta Bosiljka, kao i obeležavanju Svete Petke u Leposaviću.

Vi sada vidite dokle ide Aljbin Kurti. On sada udara i na slavske sveće i slavske kolače. Ne samo da zabranjuje odlazak u manastire na prostoru Kosova, nego sada zabranjuje prisustvo svakom verskom obredu, poručio je Petković i istakao da će morati da prekine svoju posetu Kosovu i da se vrati za Beograd.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Srbija mogući domaćin samita o klimi KOP29

Photo: Unsplash

Srbija razmatra da se kandiduje za domaćina klimatskog samita KOP29, ali još nije dala zvaničnu ponudu, navodi Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore.

Moldavija se prijavila da bude predsedavajući klimatskog samita KOP29, na osnovu pisma koje je Ministarstvo životne sredine u Kišinjevu uputilo drugim istočnoevropskim zemljama.

Navodi se da se Moldavija nije prijavila da bude i domaćin tog događaja.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu