Connect with us

Politika region

Petar Petković: „Međunarodna zajednica mora da reaguje na Kurtijeve izjave o velikoj Albaniji“

Foto: Unsplash

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da međunarodna zajednica mora da reaguje na navode premijera Kosova Aljbina Kurtija o velikoj Albaniji, jer njeno ćutanje može da znači odobravanje i uvlačenje regiona u nove sukobe.

Petković je ocenio da bi stvaranje velike Albanije značilo fatalnu destabilizaciju regiona.

Kako su mediji ranije objavili, premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da bi u budućnosti glasao za ujedinjenje sa Albanijom, ali samo ako bi se takav referendum sproveo mirno i demokratski.

„Ne može biti mirnog i demokratskog referenduma o stvaranju velike Albanije, jer oni koji bi na tom referendumu glasali ne raspolažu Kosovom i Metohijom i protiv sebe bi imali većinski deo čovečanstva, koji podržava međunarodno pravo“, naveo je Petković u saopštenju.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Ana Brnabić: „SNS ne beži od izbora, a opozicija jedno piše, a drugo priča“

Photo: Unsplash

Brnabić je za televiziju Hepi ocenila i da opozicija, po pitanju izbora, „jedno priča, a drugo piše“, te da, kako je navela, „u ovom trenutku niko tačno ne zna šta tačno hoće“.

Premijerka Srbije je ukazala na promenu stava dela opozicije u vezi izbora i navela da njihovi predstavnici, u kratkom periodu, prvo nisu hteli izbora, a onda ih hoće.

Dodala je i da ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zvao da razgovaraju oko izbora ali da, kako je kazala, nisu uzeli učešće „u tehničkim razgovorima“.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu