Connect with us

Magazin

Pet stvari koje svaka uspešna žena ima na svom stolu

Unsplash

Kancelarija žene bi se mogla uporediti sa prozorom u njenu dušu. Fotografije, vaza sa cvećem, fascikle, rokovnici i sve ostalo što možete videti na njenom radnom stolu donekle odražava njenu ličnost. I dok svi imamo neke svoje navike i neobične stvari koje držimo na radnom mestu, postoje neke isprobane kancelarijske stvari u koje se zaklinju uspešne žene.

Planer

Da zapišete svoje misli i ostanete verni svom rasporedu neophodno je imati svesku pri ruci. Bez obzira da li volite da pravite liste ili beležite svoje sastanke ili zadatke, posedovanje planera je rešenje za organizovanje svojih misli i uspevanje da se držite svog rasporeda.

Flaša ili čaša vode

Pravilna hidratacija je neophodna bez obzira da li smo u kancelariji ili ne. Dakle, ako postoji jedna stvar na našem stolu koja je i korisna i funkcionalna, to je flaša sa vodom.

Knjiga ohrabrujućih izreka

Ne postoji lošiji način da započnete dan nego da se probudite neposredno pre posla i odmah se posvetite njemu. Mnoge žene pre nego što preduzmu akciju na poslu meditiraju ili pročitaju ohrabrujuće fraze ili motivacione poruke koje daju drugačiji ton njihovom danu. Imati neku vrstu „alata“ sa uputstvima, kao što je knjiga, idealan je način da dodate više optimizma i energije u svoj dan i tako postanete produktivniji.

Predmet koji će vas podsetiti na „zašto“

Uobičajeno je da izgubimo energiju ili motivaciju, a ako postoji jedan dokazan način da povratimo svoju strast, to je da se setimo zašto smo uopšte počeli. Koliko god otrcano zvučalo, posedovanje nekog fizičkog simbola zašto ste počeli i zašto radite to što radite može vam pomoći da odete dalje. Bilo da je u pitanju karta ili fotografija nekoga ko vas inspiriše ili predmet koji vam donosi sreću, njegovo prisustvo može delovati kao svetlo čak i u najburnijim danima.

Par naočara za zaštitu od zračenja ekrana

Ako radite mnogo sati dnevno ispred računara, već znate o čemu govorimo. Zračenje ekrana može da izazove probleme sa vidom, kao što su suve oči. Korišćenje filter naočara može pomoći u boljem spavanju, smanjenju naprezanja očiju i smanjenju pojave glavobolje, što ovaj dodatak čini apsolutno neophodnim za zaposlene žene.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Magazin

Ovo je razlog zašto ne bi trebalo da čupamo sede dlake

© Freepik/freepik

Mnogima je poznata sledeća scena: Uočili smo sedu dlaku, želimo da je iščupamo, ali se onda setimo čuvene rečenice: „Ako iščupaš sedu dlaku, izrašće ti nekoliko novih na istom mestu“, pa odustanemo od nasilnog uklanjanja vlasi. Sledeće o čemu razmišljamo je farbanje i prikrivanje „znakova starenja“. Stručnjaci objašnjavaju pravi razlog zašto ne bi trebalo da čupamo sede, kao i da dva put razmislimo pre nego što odlučimo da ih sakrijemo.

Postoji verovanje da, ako primetimo jednu sedu dlaku, nikako ne smemo da je iščupamo, jer će na njenom mestu da izraste još nekoliko novih. Ipak, stručnjaci poručuju: Da je to stvarno tako, onda bi opadanje kose moglo da se zaustavi, jer bi bilo dovoljno da povremeno iščupamo nekoliko dlaka i sačekamo da nam oko njih rastu nove, tako da imamo bujnu kosu ceo život.

Dakle, naravno da je ovo verovanje zapravo mit, ne postoje nikakvi naučni dokazi koji potvrđuju da će na ovaj način početi da nam raste više sedih dlaka. U isto vreme, to ne znači da je preporučljivo da ih čupamo, ali ipak iz malo drugačijih razloga.

Zašto je loše dačupamo svoju kosu, bez obzira da li je seda ili ne

Stručnjaci su za „Hafington post“ objasnili da, čak iako počupamo cele pramenove kose koji nam smetaju, oni će izrasti i biće potpuno isti kao i pre nego što smo ih uklonili, tako da bol i čekanje na sledeću fazu rasta neće doneti željeni efekat. Važnije je da znamo da, ako čupamo bilo koju dlaku sa glave, možemo da oštetimo ili čak uklonimo folikul.

„Folikul dlake je u osnovi „kuća“ vlasi, ispunjena karakteristikama kose koju ste uklonili“, objašnjava plastični hirurg dr Patrik Dejvis. „Jednostavno rečeno, ponovo će izrasti sa istim svojstvima, čupanjem i nanošenjem bola ništa nismo postigli.“

Osim što će nasilno uklanjanje dlaka oštetiti folikul, može da utiče i na one koji se nalaze oko njega, tako da možemo čak i trajno da zaustavimo rast dlaka u tom području. Čupanje dlake je mali šok za sistem a rizik od prestanka rasta kose u tom području veći kada smo stariji, kada dlake prirodno postaju proređene i tanje.

Stručnjaci objašnjavaju da su ljudi sa sedom kosom obično stariji, tako da, ako uklanjaju sede dlake na ovaj način, manje su šanse da iz oštećenog folikula izraste nova kosa. Pored toga, može doći do i urastanja dlake, jer kada god izvučemo folikul, on se sve više „usadi“ pod kožu i vremenom može doći do začepljenja pora ili čak infekcije.

„Čupam sede, ali se one još uvek pojavljuju“

Rast novih sedih dlaka nema veze sa čupanjem, već sa godinama i genetikom. Ako smo primetili jednu ili nekoliko sedih, postoji velika šansa da je to samo prirodni proces koji dolazi sa starenjem. Veliku ulogu ima i genetika: ako su članovi naše porodice počeli da sede dok su bili relativno mladi, velika je verovatnoća da će se isto dogoditi i nama.

Dakle, naša kosa nije „odlučila“ da nam se „osveti“ za čupanje tako što će nam rasti ove sede, već su u pitanju neizbežni procesi u organizmu. Ako želimo da se ovaj proces uspori, pojedine studije su pokazale da uzimanje vitamina B12 i D3 može pomoći, ali nije siguran način za sprečavanje sedenja. Za sada, ostaje opcija farbanja u prvobitnu boju ili dopuštanja prirodi da „radi svoje“.

Pojedini frizeri i stručnjaci za farbanje predlažu traženje načina da u potpunosti prihvatimo sede vlasi i ukombinujemo ih sa sopstvenim stilom, tako da postanu jedna vrsta modnog pečata. Mnogi frizeri ohrabruju klijente da, kada primete da su počeli da sede, celu kosu prefarbaju u ovu „novu“ boju i otvore sledeće poglavlje u svom ličnom stilu. U poslednjih nekoliko godina, brojne slavne ličnosti su prihvatile svoje srebrne pramenove, postepeno menjajući tipičan standard lepote, koji diktira da žene moraju da prikrivaju svoju sivu boju kose.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu