Connect with us

Covid19

„PCR test za prekid karantina besplatan“

Pixabay

Kućna izolacija za zaražene koronavirusom trajaće 10 dana, a ako neko želi ranije da je prekine može da uradi PCR posle sedam dana o trošku države.

Takođe, biće ukinuta kućna izolacija posle izlaska iz bolnice.

Srbija beleži rekordne brojeve zaraženih, pa je trebalo učiniti nešto da društvo nesmetano funkcioniše, odnosno da ljudi koji nisu razvili bolest i negativni su mogu da idu na posao, budući da omikron uglavnom daje mnogo blaže simptome nego prethodni sojevi virusa.

Dr Sanja Radojević-Škodrić, direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) i članica kriznog štaba kaže za Kurir da će PCR za sve kovid pozitivne koji žele da prekinu kućnu izolaciju posle sedam dana biti besplatan, odnosno o trošku države.

„Kućna izolacija će ubuduće za obolele od kovida biti 10 umesto dosadašnjih 14 dana. A ukoliko žele ranije da je prekinu, posle sedam dana mogu da rade PCR test o trošku države. Ukoliko je test negativan, oslobađaju se obaveze da budu u kućnoj izolaciji. Takođe, ukidamo i izolaciju posle hospitalizacije, koja je bila 14 dana. Dakle, kad kovid pacijenti izađu iz bolnice, ne moraju da budu u kućnoj izolaciji“, kaže dr Radojević Škodrić.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Covid19

Manje od 900 novozaraženih: Preminulo 12 ljudi

Tokom poslednja 24 časa zabeleženo je još 841 novozaraženih korona virusom.

Od posledica ovog virusa preminulo je dvanaest ljudi.

Na bolničkom lečenju nalazi se 261 pacijenata, dok je na respiratorima 18.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu