Connect with us

Politika region

Pavle Grbović (PSG): „Dobro što je Evropski sporazum postao deo pregovora sa EU“

Photo: Unsplash

Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović ocenio je kao veoma važnu vest, što će Evropski sporazum o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova postati deo pregovaračkog okvira i deo Poglavlja 35 u pregovorima Srbije sa Evropskom unijom.

„Nemoguće je biti proevropski političar, zalagati se za članstvo Srbije u Evropskoj uniji, a biti protiv ovog sporazuma. Pitanje za nas je da li prihvatamo da budemo deo političkog prostora koji kreiraju Evropska unija i SAD ili ne“, rekao je Grbović na TV N1.

„Politička odgovornost Aleksandra Vučića je da građanima objasni kako smo od pobeda nad Kosovom došli do toga da mora sat vremena nakon sastanka da se pred novinarima opredeli da li je za ovaj sporazum ili nije. Smatram da je pravedno da ljudi koji su bili nosioci politike devedesetih budu oni koji će morati da snose i konačne posledice svoje neodgovornosti“, rekao je Grbović.

On je dodao da država mora da prestane da traži izgovore zašto je svet nepravedan, već da treba jasno reći kriterijume i šta Srbija mora da ispuni ukoliko želi da bude deo Evropskog prostora.

„Ukoliko nećemo, hajde da donesemo takvu odluku, a onda oni koji se zalažu za tu opciju neka vode ovu zemlju u pravcu koji je negde drugde. Nije politički momenat za laganje i sebe i drugih i prenemaganje, vreme je za ozbiljne političke odluke i hajde da ih donesemo“, rekao je Grbović.

Kako je saopštio PSG, Grbović je istakao da ukoliko Srbija odbaci ovaj sporazum to ne znači da će se Kosovo vratiti pod okrilje Srbije.

„Ono što nedostaje kod onih koji se protive sporazumu je drugi korak, kad odbijete ovakav sporazum i odbijete da budete deo evropskog prostora suočavate se sa ozbiljnim ekonomskim posledicama. Alternativu u ovom trenutku ne vidim, niti je bilo ko nudi. Srbija ne može da bude okrenuta Iranu, Kini ili Rusiji i da tako nadomesti ono što ima sa EU“ zaključio je Grbović.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Seka Sablić govornica na protestu „Srbija protiv nasilja“ u petak

Photo: Unsplash

Glumica Jelisaveta Seka Sablić govoriće na šestom protestu „Srbija protiv nasilja“ u petak 9. juna, saznaje N1.

Organizatori su danas najavili da će na protestu u petak govoriti više javnih ličnosti, kao što je to bio slučaj na prethodnom skupu 3. juna.

Podsetimo, prošle subote su se okupljenim građanima obratili Dragan Bjelogrlić, Zoran Kesić, Ivan Ivanović, Nenad Hadži Maričić, Svetlana Bojković, sin Stanike Gligorijević, itd.

Organizatori su najavili i rutu šestog protesta – posle skupa ispred Skupštine Srbije okupljeni će otići do zgrade Vlade Srbije, oko koje je planirano da se napravi prsten.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu