Connect with us

Aktuelno

Ovo je najskuplji sladoled na svetu – Porcija košta kao polovni automobil (VIDEO)

Pixabay

Japanski brend luksuznih sladoleda Cellato postavio je Ginisov rekord s najskupljom porcijom sladoleda koja košta neverovatnih 5.980 EUR za porciju.

Ovaj luksuzni sladoled naziva se Byakuya i sastoji se od mešavine belih tartufa, selekcije sireva koja uključuje tradicionalni italijanski parmezan i talog pirinčanog vina (sake) koji slovi za jedan od najskupljih proizvoda na svetu.

Opisan je kao „poslastica s baršunastom podlogom od mleka i najfinijih sireva, te neodoljivih aroma tartufa, blage slatkoće, kompleksnog ukusa i luksuzne, meke teksture“.

Prigodno ceni i statusu, servira se u glamuroznu crnu kutiju i ručno rađenu kašiku koju prave Takeuchi zanatlije u Fušimi, tehnikom izrade kojima grade hramove.

Ali nažalost, čak i ako platite astronomski iznos, kašiku ne možete da ponesete, jer nije uključena u cenu.

Naime, proizvođači tvrde kako ona nije razloge neverovatne cene, već beli tartufi koji se uvoze iz talijanske Albe, a čija porcija košta 1.365 EUR.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Šta znači sanjati vranu?

Pixabay

Narod na našim prostorima oduvek se interesovao za značenje simbola u snu. Poznato je da nikako nije dobro sanjati da vam ispadaju zubi, a da je velika sreća ako u snu vidite anđele. Šta znači sanjati vranu?

Šta znači sanjati vranu?

Ova ptica ni na javi nema pozitivnu simboliku. Iako je veoma pametna, vranu ljudi doživljavaju kao neprijatelja, a kad je vide u snu strepe šta će im se desiti u bliskoj budućnosti.

Po narodnom verovanju, ukoliko vam se vrana ukaže u snu, čućete teške i nepovoljne vesti, i to baš u onom segmentu života u kom očekujete da vam se nešto promeni nabolje, prenosi Telegraf.rs.

Ako ste sanjali vranu koja leti, budite oprezni u ljubavi. Postoji rizik da ćete biti prevareni i ostavljeni ili, pak, ucenjeni da u emotivnim relacijama pristanete na nešto što vam se nimalo ne dopada.

Na ljubavnu neveru mogu da ukažu i vrane koje tokom sna vidite kako leže u gnezdu. Što je više vrana u gnezdu, to je više iskušenja kojima će vaša voljena osoba probati da odoli, ali neće uspeti da se odupre “zabranjenom voću”.

Ako ste, pak, u snu videli vrane na drveću, spremite se na brojne nesuglasice sa članovima porodice, prijateljima i kolegama. Rasprave i razmirice mogu da dovedu do razmene krupnih reči, pa i do svađa i razlaza.

Jato vrana koje leti iznad vas i grakće simboliše potencijalne finansijske probleme koji će vas stići u narednom periodu. Budite oprezni kako trošite novac.

Iako vrana, baš kao i gavran, u našem narodu označava pticu-zloslutnicu, u jednom slučaju ona može da bude glasnik dobrih vesti u snu.

Ukoliko sanjate kako ste zarobili vranu ili je vidite u kavezu, rešićete problem koji vas dugo muči.

Nešto je blaža, ali takođe pozitivna simbolika ako sanjate kako ste vrani srušili gnezdo.

Narodno tumačenje ovog sna je dvojako: ili ćete prestati da ulažete energiju u nešto što vam do sada nije donelo rezultat ili ćete konačno skinuti koprenu sa očiju i razotkriti ljude koji vam rade iza leđa, piše Novosti Magazin.

 

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu