Connect with us

Aktuelno

Ovo je najskuplji sladoled na svetu – Porcija košta kao polovni automobil (VIDEO)

Pixabay

Japanski brend luksuznih sladoleda Cellato postavio je Ginisov rekord s najskupljom porcijom sladoleda koja košta neverovatnih 5.980 EUR za porciju.

Ovaj luksuzni sladoled naziva se Byakuya i sastoji se od mešavine belih tartufa, selekcije sireva koja uključuje tradicionalni italijanski parmezan i talog pirinčanog vina (sake) koji slovi za jedan od najskupljih proizvoda na svetu.

Opisan je kao „poslastica s baršunastom podlogom od mleka i najfinijih sireva, te neodoljivih aroma tartufa, blage slatkoće, kompleksnog ukusa i luksuzne, meke teksture“.

Prigodno ceni i statusu, servira se u glamuroznu crnu kutiju i ručno rađenu kašiku koju prave Takeuchi zanatlije u Fušimi, tehnikom izrade kojima grade hramove.

Ali nažalost, čak i ako platite astronomski iznos, kašiku ne možete da ponesete, jer nije uključena u cenu.

Naime, proizvođači tvrde kako ona nije razloge neverovatne cene, već beli tartufi koji se uvoze iz talijanske Albe, a čija porcija košta 1.365 EUR.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Preminuo muškarac kog je na radnom mestu pritisnula presa: Imao prelome i povrede krvnih sudova

Printskrin

Muškarac P. T. (37) iz Prokuplja, koji je povređen kada ga je na radnom mestu pritisnula presa, preminuo je u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu nedelju dana nakon što je tamo primljen u teškom stanju i životno ugrožen.

Ttragično stradali P. T. primljen je u bolnicu sa prelomom karličnih kostiju, povredama arterija i vena karlice sa masivnim krvarenjem i sa potpunim prekidom cirkulacije za levu nogu i bio je hospitalizovan na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju, piše Nova.

Uprkos svim naporima lekara i multidisciplinarnog pristupa lečenju, juče je, u toku popodneva preminuo.

Inače, radinka iz Prokuplja je pritisla presa na radnom mestu. On je potom dovezen u Univerzitetski klinički centar u Nišu sanitetom Hitne pomoći iz Prokuplja i na prijemu je bio u teškom, životno ugrožavajućem stanju.

– Odmah je urađena kompletna dijagnostika po trauma protokolu, nakon čega je utvrđeno da pacijent ima prelom karličnih kostiju, kao i povrede arterija i vena karlice sa masivnim krvarenjem i sa potpunim prekidom cirkulacije u levoj nozi. Posle hitnog hirurškog zbrinjavanja, pacijent je hospitalizovan na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju UKC Niš. Nalazi se u teškom opštem stanju, priključen je na aparat za veštačku ventilaciju – saopštili su tada iz UKC Niš.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu