Connect with us

Kultura

Otvorena izložba „Tokovi“ u Galeriji ULUS

Foto: Promo

Otvaranje samostalne izložbe “Tokovi” Đorđa Stanojevića upriličeno je u beogradskoj Galeriji Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS).

Kako je navedeno u programu izložbe, autor Stanojević kroz svoju metodologiju rada spaja prirodne procese sa umetničkim i tako nastaju radovi koji predstavljaju dijalog sa prirodom. U tim situacijama slika postaje medij u pokidanoj vezi između čoveka i prirode.

Izložba će trajati do 3. oktobra, a radno vreme Galerije ULUS je od ponedeljka do petka od 12 do 19h, kao i subotom od 10 do 14 sati.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Kultura

Nagrade 31. Tribine kompozitora

Foto: Pixabay

Na predstojećoj 31. Tribini kompozitora Udruženje kompozitora tradicionalno dodeljuje nagrade.

Na svečanom otvaranju, u utorak 4. oktobra u SKC-u, nagradu „Stevan Mokranjac“, najprestižnije priznanje za kompozitorsko ostvarenje za premijerno delo izvedeno u prethodnoj godini biće dodeljeno Jasni Veličković za delo Underneath za hiper-orgulje.

Nagradu „Aleksandar Pavlović“ za izuzetan doprinos afirmaciji srpske muzike u zemlji i inostranstvu tokom prethodne godine dobiće Ansambl Metamorfozis.

Nagrada „Aleksandar Pavlović“ mladom umetniku dodeljuje se violončelisti Nemanji Stankoviću, dok se manifestaciji „Obzorja na Tisi – Dani Josifa Marinkovića“ dodeljuje Specijalna zahvalnica za dugogodišnji doprinos u promociji srpske muzike.

Na svečanom zatvaranju Festivala, u subotu 8. oktobra, nagrada „Pavle Stefanović“ za muzičku esejistiku i kritiku biće dodeljena muzikologu dr Stefanu Cvetkoviću.

Kompletan program možete pogledati ovde.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu