Connect with us

Izložbe

Otvorena izložba „(Sa)vremenost kamena“

(Sa)vremenost kamena, Đorđe Čpajak, Talas, 2015, crni mermer, 40 x 22 x 10 cm

U Galeriji-legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića, otvorena je izložba „(Sa)vremenost kamena“ autora dr Rajke Bošković.

Izložbu čini 50 umetničkih dela – skulptura, video-radova i instalacija – koja obuhvataju poslednjih nekoliko decenija.

„Kamen kao materijal u svoj svojoj iskonskoj istinitosti, pruža izuzetne mogućnosti za umetničko oblikovanje. Zato je on i danas, kao i u antičko doba, podjednako zanimljiv umetnicima. Savremena umetnička scena svedoči o tome da, bez obzira na veliku količinu novih materijala, alata i načina mašinske obrade, čak i digitalne manipulacije, kamen i dalje privlači umetnike. I pored svih novina koje su nastale tokom 20. i na početku 21. veka u oblikovanju i koncipiranju umetničkog dela, kamen ostaje i opstaje kao stalni podsticaj za umetnicki izraz“, istakla je Bošković, povodom otvaranja izložbe.

Ona je dodala Bošković je istakla da izložba nudi raznovrsna ostvarenja u domenu raznih poetika i različitih generacija umetnika, kao i raznovrsnih načina izražavanja – od skupltura i reljefa, preko slikarstva, odnosno mozaika, do video radova i konceptualnih dela.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Izložba slika „Deca loših uzora“ od 29. septembra

Foto: Pixabay

Izložba „Deca loših uzora“ Petra Mošića, koju čine slike i crteži nastali kao reakcija na današnje vaspitanje, obrazovanje i ponašanje dece i omladine, biće otvorena 29. septembra u 19 sati u galeriji „N.EON“.

„U nameri da na posmatrača prenesem transformisano iskustvo proživljenog, stvaranje ovih dela sam delimično zasnovao na ličnom iskustvu tokom odrastanja“, naveo je Miočić.

Prema njegovim rečima, izloženi ciklus slika „ukazuje na važnost aktivnog učestvovanja porodice u odgajanju i razvoju svoje dece radi poboljšanja socijalnog ponašanja mladih naraštaja“.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu