Connect with us

Izložbe

Otvorena izložba „Produženi pogled“ u Likovnoj galeriji Kolarca

Nebo, Olivera Savić Popović

Izložba „Produženi pogled“ autorke Olivere Savić Popović otvorena je večeras u Likovnoj galeriji Kolarčeve zadužbine u Beogradu i trajaće do 27. maja.

Slikarka po obrazovanju, umetnica često menja likovne medije u svojoj potrazi za mestom sklada u nedokučivosti prirode, kako je napisala u tekstu o izložbi Dragica Vuković, istoričarka umetnosti.

“Izrazita likovnost fotografija, svedena na osnovne elemente u prirodi, sam medij stavlja u službu realizacije poruke, a preciznom artikulacijom ličnih uvida, autorka upućuje i uključuje posmatrača. Za slikarku Oliveru Savić paleta je stalno prisutna, a preciznim pogledom dolazi i reakcija na ponuđeni izbor i želja da ga zabeleži, sačuva i kroz njega progovori“, piše u analizi Vuković, koja se osvrnula i na autorkin rad na skulpturi.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Otvorena izložba „Kolaži“ Momčila Mome Antonovića

Foto: Pixabay

Izložba „Kolaži“ umetnika Momčila Mome Antonovića otvorena je u Galeriji „Haos“ u Beogradu i trajaće do 19. oktobra.

Urednica programa te beogradske galerije Borka Božović otkrila je da se kolaži preminulog slikara Mome Antonovića premijerno predstavljaju domaćoj publici, da je reč o zanimljivim delima stvaranim u ciklusima, kao i da su kolaži na novoj izložbi bili naknadno dorađivani crtežima.

Božović je na otvaranju pročitala komentar istoričara umetnosti Nikole Šuice koji je istakao da su Antonovićevi kolaži likovno delo „kao razlomljena slika sveta, kao delići približenih predmeta, igra posebne civilizacijske vrste“.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu