Connect with us

Izložbe

Otvorena izložba „Post Concrete“ u ARTE Galeriji

Foto: Pixabay

Izložba “Post Concrete” istaknutog švajcarskog umetnika Pjera Švarcenbaha otvorena je u izlagačkom prostoru ARTE Galerije u Beogradu i trajaće do 6. aprila.

Nova izložba predstavlja veoma važan kulturni događaj za autore, ljubitelje umetnosti i širu javnost zainteresovanu za švajcarske i međunarodne tendencije savremene umetnosti, ocenila je direkcija ovog galerijskog doma.

Autor iz Švajcarske se u svojim delima izražava kroz različite umetničke medije kao što su dizajn, slikarstvo, skulptura, eksperimentisanje u novim disciplinama još tokom 90-ih godina.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Otvorena izložba „Kolaži“ Momčila Mome Antonovića

Foto: Pixabay

Izložba „Kolaži“ umetnika Momčila Mome Antonovića otvorena je u Galeriji „Haos“ u Beogradu i trajaće do 19. oktobra.

Urednica programa te beogradske galerije Borka Božović otkrila je da se kolaži preminulog slikara Mome Antonovića premijerno predstavljaju domaćoj publici, da je reč o zanimljivim delima stvaranim u ciklusima, kao i da su kolaži na novoj izložbi bili naknadno dorađivani crtežima.

Božović je na otvaranju pročitala komentar istoričara umetnosti Nikole Šuice koji je istakao da su Antonovićevi kolaži likovno delo „kao razlomljena slika sveta, kao delići približenih predmeta, igra posebne civilizacijske vrste“.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu