Connect with us

Izložbe

Otvorena izložba „Ljubav prkosi vremenu“

Foto: Promo

U prostoru Pedagoškog muzeja juče je otvoriena izložba slika pod nazivom „Ljubav prkosi vremenu“.

Izložba je inspirisana pričama članova porodica nestalih u sukobima na prostoru bivše Jugoslavije, koju je pripedio Crveni krst Beograd u saradnji sa Međunarodnim komitetom Crvenog krsta.

Predsednik Crvenog krsta Beograd Milan Mirković rekao je da je na izložbi predstavljeno 15 priča, odnosno 15 sudbina koje postaju tačke i koordinate „na kojima možemo da slavimo život i sećanje na one koje još tražimo“, u vreme kada i nakon života ljudima može da bude uskraćena „najnormalnija stvar“, a to je mesto večnog počinka.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Otvorena izložba karikatura „Mali Pjer“ u Beogradu

Foto: Pixabay

Izložba radova sa takmičenja za najbolju dečju karikaturu „Mali Pjer“ svečano je otvorena u Galeriji Narodne banke Srbije, gde traje do 6. juna.

Prilikom otvaranja izložbe 29. republičkog takmičenja učenika osnovnih škola uručena su i priznanja „Mali Pjer“, koja su pripala mladim autorima 29 izabranih radova.

Organizatori iz udruženja Prijatelji dece Srbije su naveli da je bilo pristiglo 590 radova, dok je otvarajući izložbu član žirija Aleksandar Zagorac istakao veliki odziv takmičenja, kao i da je sa Nikolom Dragašem i Tošom Borkovićem imao „jako težak posao“ u izboru najboljih.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu