Connect with us

Kultura

Otvaranje Palate umetnosti „Madlena“

Foto: Pixabay

Svečano otvaranje Palate umetnosti „Madlena“ u Beogradu planirano je danas, 19. septembra u 19 sati.

U susretu sa medijima u Hotelu Zepter izložen je detaljan plan ovako velikog i značajnog projekta za kulturni život prestonice.

Na susretu sa medijima danas su govorili: dramski pisac Miodrag Mija Ilić, istoričarka umetnosti Dragana Biba Marković, arhitekta Zoran Marković i Karla Tolomeo – istaknuta i slavna umetnica iz Italije koja će svojim delima na izložbi „Stolice“ otvoriti Palatu umetnosti „Madlena“.

Veliki projekat i arhitektonsko zdanje od 7000 kvadrata, prema inicijativi gospođe Madlene Zepter se nalazi na adresi u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića 61 u Beogradu, a u ponedeljak ovaj kompleks čeka publiku – goste na gala večeri, koja će imati prilike da prisustvuje multimedijalnom programu u više celina.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Kultura

Nagrade 31. Tribine kompozitora

Foto: Pixabay

Na predstojećoj 31. Tribini kompozitora Udruženje kompozitora tradicionalno dodeljuje nagrade.

Na svečanom otvaranju, u utorak 4. oktobra u SKC-u, nagradu „Stevan Mokranjac“, najprestižnije priznanje za kompozitorsko ostvarenje za premijerno delo izvedeno u prethodnoj godini biće dodeljeno Jasni Veličković za delo Underneath za hiper-orgulje.

Nagradu „Aleksandar Pavlović“ za izuzetan doprinos afirmaciji srpske muzike u zemlji i inostranstvu tokom prethodne godine dobiće Ansambl Metamorfozis.

Nagrada „Aleksandar Pavlović“ mladom umetniku dodeljuje se violončelisti Nemanji Stankoviću, dok se manifestaciji „Obzorja na Tisi – Dani Josifa Marinkovića“ dodeljuje Specijalna zahvalnica za dugogodišnji doprinos u promociji srpske muzike.

Na svečanom zatvaranju Festivala, u subotu 8. oktobra, nagrada „Pavle Stefanović“ za muzičku esejistiku i kritiku biće dodeljena muzikologu dr Stefanu Cvetkoviću.

Kompletan program možete pogledati ovde.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu