Connect with us

Kultura

Otvaranje izložbe „Veliki format“ 14. aprila

Foto: Promo

Izložba „Veliki format“ biće otvorena u Galeriju Arte (Andrićev venac 12) u četvrtak, 14. aprila 2022. godine.

Izložbu čine remek-dela najvećih imena jugoslovenske moderne i savremene umetnosti, koja su deo privatnih kolekcija, i samim tim jako retko izlagana.

Izložba se realizuje u okviru projekta Kolekcionar kao kustos i selektor, čiji je fokus na umetničkim delima velikog formata.

Na izložbi će biti prikazane slike, radovi na papiru i skulpture autora od kojih izdvajamo imena: Milan Konjović, Petar Lubarda, Lazar Vozarević, Mira Brtka,

Dado Đurić, Vladimir Veličković, Ljuba Popović, Mića Popović, Petar Omčikus, Damnjan, Bora Iljovski, Mrđan Bajić i Dušan Džamonja.

Zbog velikog broja radova, izložba će biti postavljena u četiri izlagačka prostora Arte Galerije, koja su  u neposrednoj međusobnoj blizini:  Andrićev venac 12 / Andrićev Venac 4 / Kralja Milana 3 / Svetogorska 29.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Beogradski Šopen fest od 2. do 10. oktobra

Foto: Promo

Beogradski Šopen fest otvoriće 2. oktobra nastup američkog pijaniste Erika Lua u Kolarčevoj zadužbini, a posetioci mogu uživati u delima kompozitora Frederika Šopena do 10. oktobra u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Lu je kao sedamnaestogodišnjak najmlađi laureat Šopenovog međunarodnog takmičenja u Varšavi 2015. godine, dobitnik je Međunarodne nemačke nagrada za klavir 2017. i pobednik Međunarodnog takmičenja u Lidsu 2018. godine, a u Kolarcu će se predstaviti programom sa delima Baha, Šuberta/Lista, Mocarta i Šopena, kaže se u saopštenju.

Na koncertu „Tri boje Šopena“, u Kolarcu 4. oktobra, u prvom delu će nastupiti hrvatski pijanista Lovre Marušić, a u drugom srpski pijanisti Olivera Radmanović, Ljiljana Vukelju i Neven Šobajić, dok će taj koncert biti izveden 6. oktobra i u novosadskoj Sinagogi, saopštio je 12. Beogradski Šopen fest.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu