Connect with us

Politika region

Opozicija u Beogradu u ponedeljak predaje potpise za dve inicijative: „Traže smenu Šapića i raspravu o gradskim problemima“

Photo: Unsplash

Odbornici Skupštine grada Beograda iz redova Ujedinjenih, DS, Moramo-Zajedno i NS trebalo bi da u ponedeljak predaju neophodne potpise za dve inicijative, da budu zakazane sednice Skupštine grada na kojima bi se razgovaralo o smeni gradonačelnika Aleksandra Šapića i o gorućim gradskim problemima, saznaje Danas iz redova gradskih odbornika.

Kako nam je rečeno, ove odborničke grupe sakupile su dovoljan broj potpisa za zahtev za sazivanje sednice, a posle podnošenja pomenutih zahteva, gradska vlast ima rok od 15 dana da zakaže sednicu na zahtev opozicije.

Prema rečima naših sagovonika, iz odborničkih grupa Dveri i Novi DSS zasad nema informacija o podršci ovim inicijativama.

Ipak, kako je ranije Danas pisao, iako opozicija ima neophodnih 39 potpisa za sazivanje sednice o smeni gradonačelnika, većine i dalje nema čak da za to glasaju svi odbornici Dveri i koalicije oko Novog DSS.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Ana Brnabić: „SNS ne beži od izbora, a opozicija jedno piše, a drugo priča“

Photo: Unsplash

Brnabić je za televiziju Hepi ocenila i da opozicija, po pitanju izbora, „jedno priča, a drugo piše“, te da, kako je navela, „u ovom trenutku niko tačno ne zna šta tačno hoće“.

Premijerka Srbije je ukazala na promenu stava dela opozicije u vezi izbora i navela da njihovi predstavnici, u kratkom periodu, prvo nisu hteli izbora, a onda ih hoće.

Dodala je i da ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zvao da razgovaraju oko izbora ali da, kako je kazala, nisu uzeli učešće „u tehničkim razgovorima“.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu