Connect with us

Politika region

Opozicija u Beogradu u ponedeljak predaje potpise za dve inicijative: „Traže smenu Šapića i raspravu o gradskim problemima“

Photo: Unsplash

Odbornici Skupštine grada Beograda iz redova Ujedinjenih, DS, Moramo-Zajedno i NS trebalo bi da u ponedeljak predaju neophodne potpise za dve inicijative, da budu zakazane sednice Skupštine grada na kojima bi se razgovaralo o smeni gradonačelnika Aleksandra Šapića i o gorućim gradskim problemima, saznaje Danas iz redova gradskih odbornika.

Kako nam je rečeno, ove odborničke grupe sakupile su dovoljan broj potpisa za zahtev za sazivanje sednice, a posle podnošenja pomenutih zahteva, gradska vlast ima rok od 15 dana da zakaže sednicu na zahtev opozicije.

Prema rečima naših sagovonika, iz odborničkih grupa Dveri i Novi DSS zasad nema informacija o podršci ovim inicijativama.

Ipak, kako je ranije Danas pisao, iako opozicija ima neophodnih 39 potpisa za sazivanje sednice o smeni gradonačelnika, većine i dalje nema čak da za to glasaju svi odbornici Dveri i koalicije oko Novog DSS.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Seka Sablić govornica na protestu „Srbija protiv nasilja“ u petak

Photo: Unsplash

Glumica Jelisaveta Seka Sablić govoriće na šestom protestu „Srbija protiv nasilja“ u petak 9. juna, saznaje N1.

Organizatori su danas najavili da će na protestu u petak govoriti više javnih ličnosti, kao što je to bio slučaj na prethodnom skupu 3. juna.

Podsetimo, prošle subote su se okupljenim građanima obratili Dragan Bjelogrlić, Zoran Kesić, Ivan Ivanović, Nenad Hadži Maričić, Svetlana Bojković, sin Stanike Gligorijević, itd.

Organizatori su najavili i rutu šestog protesta – posle skupa ispred Skupštine Srbije okupljeni će otići do zgrade Vlade Srbije, oko koje je planirano da se napravi prsten.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu