Connect with us

Politika

Opozicija na Kosovu zatražila smenu Aljbina Kurtija

Photo: Unsplash

Predsednik DSK Ljumir Abdidžiku poručio je da je ovo „poslednji put za novi put bez Kurtija i njegove politike izolacije“.

Abdidžiku je ocenio da „Kosovo nikada nije bilo gore na međunarodnom planu nego danas“ i da „Srbija nikada nije imala veću podršku nego sada“.

On je pre nekoliko dana pozvao na „novi put“ i to bez Aljbina Kurtija i najavio sastanke sa društvenim akterima za izgradnju „pravog puta“.

„Aljbin Kurti i njegova politika ne mogu učiniti Kosovo evropskom državom“, poručio je lider DSK.

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj je na Fejsbuku podsetio da je predložio smenu Kurtija, svestan da Kosovo sa Kurtijem kao premijerom ulazi u „ćorsokak“.

„Koliko je opasna i beznadežna situacija, koja će se, nažalost, sve više pogoršavati, dokazuju sankcije EU Kosovu i upozorenja SAD da je Vlada Kosova na pogrešnom putu“, naglasio je Haradinaj.

On je istakao da je vreme da deluju i ujedine se svi kojima je Kosovo primarni interes, bilo kada su u pitanju opozicioni ili poslanici vlasti, i da se smeni aktuelna Vlada.

„Nespremnost da se deluje u vreme tako duboke krize sa nezamislivim posledicama po zemlju je saučesništvo. Predlog za smenu Aljbina Kurtija danas je od nacionalnog interesa“, poručio je Haradinaj.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Srbija mogući domaćin samita o klimi KOP29

Photo: Unsplash

Srbija razmatra da se kandiduje za domaćina klimatskog samita KOP29, ali još nije dala zvaničnu ponudu, navodi Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore.

Moldavija se prijavila da bude predsedavajući klimatskog samita KOP29, na osnovu pisma koje je Ministarstvo životne sredine u Kišinjevu uputilo drugim istočnoevropskim zemljama.

Navodi se da se Moldavija nije prijavila da bude i domaćin tog događaja.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu