Connect with us

Politika region

Ognjen Radonjić: „Predsednik Skupštine je klonirani Aleksandar Martinović“

Foto: Unsplash

„Skupština je cirkus, a svi znamo ko je vlasnik cirkusa. Na to je, po mom tumačenju, na konstitutivnoj sednici prilikom svog presedavanja ukazao i profesor Vladeta Janković. Da bi Skupština bila funkcionalna, elementarno je da su joj prethodili regularni izbori za koje znamo da to nisu bili“, kaže za Danas Ognjen Radonjić, profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu.

On podseća da su izbori trajali onoliko koliko je predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, to odgovaralo.

„U Velikom Trnovcu su izbori ponavljani pet puta. Nesreća je u tome što opozicija, pri čemu ne uzimam u obzir prorusku, takve izbore prihvatila ponajviše zbog svoje razjedinjenosti, ali i neorganizovanosti. Sumanuto zvuči, ali opozicija nije imala svoje podatke o broju glasova, koji su osvojili. Takođe, Skupština se nije ni konstutisala, a već su u opoziciji nastala trvenja oko potpredsedničkog mesta na osnovu argumenata o pisanim i nepisanim pravilima izbora“, ističe sagovornik Danasa.

Prema njegovim rečima, predsednik Skupštine je klonirani Aleksandar Martinović – čovek koji se muči da sastavi smislenu rečenicu.

„Istovremeno priča sa sagovornicima i vređa po nahođenju. Zajedničko sa Martinovićem mu je i to da je bio nezakonito angažovan u Visokoj medicinskoj školi iz Ćuprije, a da to nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije, pri čemu je istovremeno nekoliko predavačica u toj školi ostalo bez posla. Imajući ovo u vidu ne verujem da će skupština biti funkcionalna i da će je vlast kroz različite performanse koristiti kao dimnu zavesu za suštinske probleme sa kojima se društvo suočava – povezanost države i organizovanog kriminala, čerupanje javnih preduzeća, ugrožene javne finansije i demografska katastrofa“, zaključuje Ognjen Radonjić.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Aleksandar Šapić: „Uskoro će se znati da li će izbori biti 17. decembra“

Photo: Unsplash

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da će izbori u prestonici vrlo verovatno biti 17. decembra.

„Znaćete za par dana. Ako izbori budu 17. decembra, ako to bude konačan dogovor, znaćete za par dana. Postoje tačno zakonske procedure koje uslovljaju tu odluku. Za par dana ćete imati informacije ukoliko se budemo dogovorili da konačan datum bude 17. decembra. A vrlo verovatno će biti, a za par dana ćete znati koji ćete biti potezi da bismo morali da sprovedemo izbore 17. decembra“, odgovorio je Šapić na pitanje novinarke N1 kada će podneti ostavku ukoliko izbori budu 17. decembra i da li će ići na neku drugu taktiku, poput kolektivne ostavke svih odbornika vlasti u glavnom gradu.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, gostujući na RTS, da će parlamentarni, pokrajinski, beogradski izbori, ali i u još nekim opštinama, mogu da se održe već od 17. decembra.

„Dobio sam pismo, evo zvanično. Morate da poštujete demokratiju i opozicione stranke, a nisam neko ko je oduševljen njihovim radom. Oni su rekli da država propada, da je ekonomija uništena, iako je jača nego kada su oni vodili ovu zemlju… Privhatio sam njihovu ideju i spremni smo za izbore od 17. decembra već, mogu da budu 17. decembra“, rekao je Vučić.

On je rekao da je 24. decembra katolički Badnji dan, te da ne mogu da budu održani tada.

„Mogu da budu 17. decembra. Ako žele mogu da budu i 23. decembra. Neka kažu kada žele. Biće zajedno parlamentarni, beogradski, pokrajinski i u još nekim opštinama. Mi znamo da su oni favoriti za izbore u Srbiji“, dodao je Vučić.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu