Povežite se sa nama

Investiranje

Od jutros bitkoin u porastu za 4,1 %

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Prema podacima sajta koingeko, najpopularnijom kriptovalutom na svetu se od jutros trguje po ceni od 33.889 dolara, dakle vrednost je porasla za 4,1 %, u proteklih 24 sata, a poslednje nedelje 8,2 %.

Druga najpoznatija kriptovaluta na svetu, ethereum u poslednjih 24 sata porastao za 3,2 %, i njim se trenutno trguje po ceni od 2.142 dolara, a u poslednjih nedelju dana je porastao za 14,5 %.

Ostatak kriptotržišta takođe beleži rast vrednosti u poslednja 24 sata i to kardano 2,4 %, Ripl 2,1 %, Dodžkoin 0,1 %, Polkadot 3,2 % itd.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ekonomija

Zapadnobački okrug digitalizovan

Objavljeno

on

Dobri rezultati i značajan napredak koji je ostvario Sombor i ceo Zapadnobački okrug, zahvaljujući saradnji sa Republičkim geodetskim zavodom, kao i zajednički rad na projektu „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“ bili su povod za posetu mr Borka Draškovića, direktora Zavoda, tom gradu.

Prema podacima RGZ-a, Sombor je jedan od najaktivnijih gradova i opština pri korišćenju elektronskih usluga Katastra, gde se posebno ističu usluge eKatastar i eZUP. Od 2018. godine do danas Zapadnobački okrug izvršio je 355.990 elektronskih preuzimanja podataka, čime je ušteđeno više od 700.000 sati čekanja u redovima građana i oko 42 miliona dinara.

„Danas smo mogli da vidimo da je Sombor jedan vrlo moderan grad, sa rukovodstvom koje digitalno razmišlja, ima odličnu digitalnu komunikaciju sa Republičkim geodetskim zavodom i predstavlja one gradove u kojima radimo sve naše digitalne projekte, između ostalog i projekat investicionih lokacija u Srbiji“, rekao je direktor RGZ-a.

Drašković je najavio novi projekat masovne procene vrednosti nepokretnosti koji će biti implementiran u Somboru, jer je, kako je istakao, jedini grad koji je uspeo da iskoristi podatke RGZ-a za pravednije oporezivanje svojih sugrađana.
„Prijatno smo iznenađeni informacijama, koje smo dobili od direktora, da Sombor i ceo okrug idu u jako dobrom pravcu kada je u pitanju proces digitalizacije zemljišne administracije. Svakako da nastavljamo da radimo na tom polju“, istakao je gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

Na sastanku je bilo reči i o projektu „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“ u koji se Sombor uključio pre dve godine. Ratković je ocenio da je izrada Nacionalnog registra inesticionih mapa od velikog značaja za buduće investitore.

Osim sa gradonačelnikom Sombora, direktor RGZ-a mr Borko Drašković u zgradi Županije razgovarao je i sa načelnikom Zapadnobačkog upravnog okruga Goranom Nonkovićem, predsednikom opštine Kula Damjanom Miljanićem, načelnikom Opštinske uprave Apatin Manetom Škorićem i direktorkom Službe za katastar nepokretnosti Sombor Jelenom Delić.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Massage House baner

Sponzorisano

  • Turistička agencija VOS Travel

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu