Connect with us

Ekonomija

Od 22. do 29. juna zbog remonta biće zaustavljen protok gasovodom Turski tok

Foto: Unsplash

Gasovodu „Turski tok“ se sprema remont zbog čega će od 22. do 29. juna biti zaustavljen protog gasa ovom rutom, ali potrošači u Srbiji neće osetiti prekid u snabdevanju, objavile su Večernje novosti.

Reč je o redovnom održavanju, a na remontu će biti cevi na dnu Crnog mora, pa nedelju dana gas neće stizati u Tursku, Bugarsku, Srbiju i Mađarsku, preneo je list.

„Potrošači u Srbiji ne trebe da brinu zbog prekida snabdevanja tokom remonta“, kazao je predstavnik Udruženja za gas Vojislav Vuletić.

Prema njegovim rečima, Srbija ima dovoljno gasa u skladištu „Banarski dvor“.

Takođe, nije zaustavljeno ni snabdevanje preko Ukrajine, tako da gas može da stiže i na taj način.

„Turski tok“, kojim se isporučuje ruski gas, dug je 930 kilometara i kapacitet mu je 31,5 milijardi kubnih metara gasa godišnje.

Prvi krak prolazi kroz Tursku, a drugi ide ka Bugarskoj, Srbiji i Mađarskoj.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ekonomija

Ana Brnabić: „Izvoz IT usluga za četiri meseca 740 miliona evra“

Foto: Unsplash

Sve veću ulogu u rastu ekonomije u Srbiji igra sektor usluga, a izvoz IT usluga u prva četiri meseca ove godine dostigao je 740 miliona evra, koliko je bio izvoz u celoj 2016. godini, rekla je premijerka Ana Brnabić.

Ona je naglasila da je povećan izvoz tri puta za šest godina i istakla kako veruje da će tokom 2022. biti dostignut cilj a to je da „izvoz naše pameti bude veći od dve milijarde evra“.

Brnabić je rekla i da joj je zadovoljstvo da sve obavesti da smo za inicijativu „Moja prva plata“ dobili međunarodnu nagradu od organizacije Imagine Europe, kao najbolja inicijativa u 2021. godini.

Ona je podsetila da je tokom tog programa više od 17.000 mladih dobilo priliku da stekne radno iskustvo i da će Vlada nastaviti sa njim i dalje.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu