Connect with us

Ekonomija

Objavljene cene goriva koje će važiti do 7. oktobra

Foto: Unsplash

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je nove cene goriva, koje će važiti do petka 7. oktobra.

Evrodizel će se prodavati po ceni od maksimalno 213 dinara za litar, dok će cena benzina BMB 95 koštati najviše 172 dinara za litar.

Ovo znači da je cena evrodizela, kao i benzina ostala ista kao prošle nedelje.

Vlada je na sednici izmenila Odluku o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte i njeno važenje je produženo do 31. oktobra.

Izmenjena odluka je doneta s obzirom na aktuelnu situaciju u vezi sa cenom sirove nafte na svetskom tržištu, navodi se u saopštenju Vlade, a koja negativno utiče na makroekonomsku stabilnost u zemlji, a sve u cilju redovnog snabdevanja tržišta derivatima nafte i očuvanja standarda građana i privredne stabilnosti.

Vlada je od početka godine u nekoliko navrata produžavala Uredbu kojom se maksimalne cene benzina i evro dizela ograničavaju, a prva Uredba o ograničenim maloprodajnim cenama evrodizela i benzina usvojena je još 10. februara ove godine.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis

Blumbergova najnovija lista milijardera – prva tri mesta nepromenjena: Arno, Mask, Bezos i dalje najbogatiji

Photo: Pixabay

Na najnovijoj, objavljenoj Blumberg-ovoj listi milijardera situacija među najbogatijih pet ljudi sveta je nepromenjena – prvi je i dalje Francuz Bernar Arno, vlasnik brojnih poznatih brendova, među kojima je „Lui Viton“, i njegovo bogatstvo se procenjuje na 191 milijardu dolara.

Drugi je vlasnik Tvitera i „Tesle“ Ilon Mask sa 164 milijarde dolara.

Treći je Amerikanac Džef Bezos sa 126 milijardi dolara, najpoznatiji po vlasništvu nad „Amazonom“ i „Vašington postom“, četvrti – osnivač „Majkrosofta“ Bil Gejts sa 112 milijardi i peti je Voren Bafet, američki biznis magnat, sa 109 milijardi.

Svi oni su zabeležili porast u bogatstvu u odnosu na prethodni presek, a najviše je zaradio Mask, koji je bogatiji za 4 milijarde dolara od početka 2023. godine.

Osnivač Fejsbuka Mark Zukerberg ima 55 milijardi i nalazi se na 21. mestu sa 55 milijardi dolara.

Uprkos sankcijama, na listi su i ruski milijarderi, čije se bogatstvo povećalo za 16,1 milijardu dolara u odnosu na 1. januar, a najbogatiji Rus je Vladimir Potanjin, čije se bogatstvo procenjuje na 30 milijardi dolara.

(Tanjug)

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu