Connect with us

Književnost

Objavljen najuži izbor za „Zlatni suncokret“

Foto: Pixabay

Prema mišljenju žirija, knjige koje su ušle u najuži izbor za nagradu „Zlatni suncokret“ predstavljaju uspešna ostvarenja unutar različitih mogućnosti književnog pisanja.

Žiri Nagrade „Zlatni suncokret“ u sastavu Dragan Jovanović Danilov, Dragan Babić i Vladimir Gvozden (predsednik) u najuži izbor je uvrstio poemu „A htela sam“ Maje Solar (PPM Enklava), pesničku zbirku „Filatelist“ Nebojše Lapčevića (Narodna biblioteka „Stefan Prvovenčani“) i romane „Klara, Klarisa“ Marijane Čanak (Bulevar Books), „Astal tiš riba friš. Život pesnika: political nigredo“ Slobodana Tišme (Nojzac) i „Kad đavoli polete“ Vladimira Kecmanovića (Laguna).

„Sva dela su u svojoj vrsti izuzetna ostvarenja, koje odlikuje potrebna svedenost i istrajnost u otkrivanju adekvatnih jezičkih i idejnih horizonata“ piše u saopštenju žirija.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

Otvorena konferencija „Književnost i Strip Samit“

Foto: Promo

Međunarodna konferencija i manifestacija “Književnost i Strip Samit” otvorena je u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka (ZAPROKUL) u Beogradu i trajaće do nedelje, 2. aprila.

Konferencija se održava u okviru „Meseca Frankofonije“, u saradnji sa Institutom za književnost i umetnost i Francuskim institutom u Srbiji.

Na „Književnost i Strip Samitu“ učestvovaće više od 50 najznačajnijih autora i predstavnika strip scene u Srbiji, među kojima Aleksa Gajić, Pavle Zelić, Mileta Poštić, Boban Savić Geto, Jana Adamović Kordej Yana i mnogi drugi.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu