Connect with us

Književnost

Novi psihološki triler Barbare Baraldi „Poslednja noć Aurore“ u prodaji

Foto: Promo

Italijanska autorka Barbara Baraldi vraća se sa prelepom Aurorom, obeleženom ali neukroćenom, umornom ali ne i poraženom, krhkom koliko i hrabrom, u romanu „Poslednja noć Aurore“, koji će nas dovesti do neizbežnog epiloga – epiloga koji neprestano traži tračak svetlosti. Onaj koji ćemo uvek naći u sebi.

Samo hodajući kroz senke možete videti šta se nalazi ispod površine, odakle vreba zlo. Samo tako ćete prepoznati one koji su se potčinili mraku. I tek tada ćete moći da ih zaustavite.

Dok se spušta na obale reke Po, magla gotovo da prigušuje čula, izobličuje opažaje i obavija ranjene duše. Aurora Skalvijati, talac sopstvenog uma, zna da rane na duši najteže zaceljuju. Zbog toga je pristala da ispriča svoju priču.

Pratićete Auroru sa strašću, jer ona ne traži pomoć, mrzi zavisnost od drugih. Oko sebe je izgradila zaštitni zid koji nije ništa drugo do svojevoljno zatvaranje. Kavez iz kojeg će joj drugi zatvorenik pomoći da pobegne.

Na konferenciji profesora Menija, jednog od vodećih stručnjaka za posttraumatske poremećaje, Aurora sreće misterioznu devojku duge crne kose, koja joj postavlja neobično pitanje: „Veruješ li da se ikada može izaći iz mraka?“ Pitanje koje se ubrzo pretvara u poslednje reči, jer devojka oduzima sebi život pod sumnjivim okolnostima. Slučaj je brzo proglašen samoubistvom, ali Aurora misli da se tu krije nešto više i opsednuta je rečima nepoznate devojke. Ipak, nema vremena za krivicu: otkriće tela na obali reke Po primorava je da preispita svoje prioritete. Jedini trag je fotografija devojčice, koju je žrtva čuvala kao zlokobni trofej. To je početak lova na svirepog i naizgled neuhvatljivog serijskog ubicu.

Aurora zna da ne može sve sama: mora ponovo da okupi svoj stari tim. Ali kada joj Bruno i Silvija okrenu leđa, jedini sagovornik ostaje zagonetni Kurci. Iako je zatvoren u potpunoj izolaciji psihijatrijske ustanove, on kao da zna istinu o ubici. Ali Aurora je opasnosti, jer suočavanje sa zlom može otkriti tajne, i to one koje bolje da zauvek ostanu zakopane.

Vulkan izdavaštvo je u okviru serijala posvećenog Aurori ranije objavilo dve knjige slavne autorke Aurora u tami i Posmatrač iz senke.

Treći roman o Aurori „Poslednja noć Aurore“, koji potvrđuje da je Barbara Baraldi jedan od najboljih pisaca trilera na italijanskoj sceni, dostupan je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

„Šaputanja“ – impresivna psihološka drama Ešli Odrejn u prodaji

Foto: Promo

U romanu „Šaputanja“ reči nose snagu udarca ili oštrice, a tajne otkucavaju u senkama, čekajući da eksplodiraju.

U univerzumu Ešli Odrejn, autorke svetskog bestselera Instinkt, nema dobrih ili loših majki, postoje samo žene koje se bore da daju sve od sebe.

Ovo je priča o četiri porodice koje žive dovoljno blizu da gledaju u prozore svojih komšija i čuju razgovore u susednom dvorištu. Život u takvoj blizini stvara iluziju da susedi znaju mnogo jedni o drugima. Ali taj lažni osećaj biće narušen i njihovi će se životi promeniti iz korena nakon što se jedne kobne noći desi nešto nezamislivo. Svi će morati da se suoče sa tajnama koje su skrivali iza zidova svojih naizgled savršenih domova.

Leto se bliži kraju. Vitni i Džejkob Laverli organizuju zabavu, spremaju roštilj i koktele, sve je isplanirano do najsitnijeg detalja. A onda dolaze gosti, pića se ispijaju do kasno u noć, razmenjuju se zabranjeni pogledi. Sve je fantastično dok besprekorna domaćica ne eksplodira od besa jer je sin nije poslušao. Svi na zabavi mogli su jasno i glasno da čuju šta se desilo, a maske pod kojima su se skrivali nepovratno padaju.

Uskoro, taj isti dečak usred noći pada sa prozora svoje spavaće sobe. Dok mu život visi o koncu, njegova majka sedi pored njegovog bolničkog kreveta i odbija da priča sa bilo kim. Kod kuće, njihovi prijatelji i komšije su ostali u šoku, suočavajući se svako sa svojom ulogom u događajima koji su doveli do onoga što se dogodilo te užasne noći.

„Ovaj roman je remek-delo, užareni emotivni rolerkoster i predivno napisana himna bolu, ljubavi, besu majčinstva. Senzacionalno.“ – Rouzi Volš, autorka romana Propušten poziv

„Ešli Odrejn piše o majčinstvu i o tome kako je biti žena u današnje vreme, sa neustrašivošću koju malo ko poseduje.“ – Čandler Bejker, autorka bestselera Mreža šaputanja

„Šaputanja“, uzbudljiv roman koji se vešto uvlači pod kožu i otvara tajna vrata iza kojih se kriju zavist, ljubomora, žudnja, intuicija, potražite na sajtu vulkani.rs ili u knjižarama Vulkan širom Srbije.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu