Connect with us

Kultura

Nove herojske priče – dodeljena priznanja Herojima 2022.

Marija Rajčić, ovogodišnja pobednica konkursa ”Oni su Heroji”

Pravi heroji su oni koji imaju hrabrosti, solidarnosti i snage da dobrobit sugrađana uvek stave ispred sopstvene

Na završnoj svečanosti konkursa „Oni su heroji“ proglašeno je i predstavljeno 10 pojedinaca koji su se u 2022. godini posebno istakli svojim nesebičnim delima. Na konkurs, koji već treću godinu za redom organizuje Delegacija Evropske unije u Srbiji u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, pristigao je veliki broj priča heroja koje su predložili njihovi sugrađani, prijatelji i saradnici.

Konkurs ”Oni su Heroji” pokrenut je sa ciljem da se prepoznaju i nagrade pojedinci koji su pokazali nesebičnu energiju i posvećenost zajednici, a svojim dobrim delima su primeri čovekoljublja i solidarnosti. O tome koliko u Srbiji ima heroja koji čine dobra dela za svoju zajednicu svedoči i veliki broj pristiglih prijava. U takmičarskom delu konkursa našle su se 172 prijave, i za njih je tokom mesec dana glasalo više od 150.000 ljudi iz svih gradova Srbije.

Odabrani Heroji nagrađeni su poklonima kompanija koje su se priključile inicijativi – Fudbalski savez Srbije, Beo ZOO vrt, Lidl, Nestle, Bambi, Koka-Kola Srbija i DM, a glavnu nagradu ove godine dodeljuje EU za turizam i kulturno nasleđe, u vidu vaučera za dvodnevni izlet kroz Istočnu Srbiju.

Sloboda i solidarnost su ključne vrednosti EU i osnov svakog društva, a naši heroji su to pokazali kroz svoj rad – u sportu, obrazovanju, zaštiti životne sredine, dobrobiti životinja, promociji inkluzivnosti, kroz lični primer. Uvek postoji potreba za zajedništvom, a mi još jednom pokazujemo da cenimo duh herojstva i njihovo nesebično zalaganje za dobrobit zajednice. Niko im nije tražio, a oni su postigli izvanredne stvari – jer su osećali da je to potrebno. Hvala odabranim herojima, ali i svim drugima koji su učestvovali na konkursu, od njih svi treba da učimo“, izjavio je ambasador Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Emanuele Žiofre.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Koncert flautistkinje Andrijane Aćimović

Foto: Promo

Koncert flautistkinje Andrijane Aćimović biće održan u nedelju, 1. oktobra u 19 časova u Sali pod svodovima u Konaku kneginje Ljubice (Kneza Sime Markovića 8).

Flautiskinji Beogradske filharmonije Andrijani Aćimović, koja je završila osnovne i master studije u Nemačkoj, ovom prilikom će se pridružiti pijanista Stevan Spalević, vanredni profesor Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu, kako bi predstavili zanimljiv repertoar kamerne muzike za flautu i klavir.

Na programu su dela K.F.E. Baha, Doplera, Ran, i Prokofjeva.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu