Connect with us

Ekonomija

Nova Uredba Vlade: „Ukida se ograničenje cena jestivog ulja“

Photo: Unsplash

Novom uredbom koju je usvojila Vlada Srbije cena jestivog suncokretovog ulja više nije ograničena.

„Maksimalna maloprodajna cena jestivog suncokretovog ulja u pakovanju od jednog litra ne sme prelaziti 219,99 dinara“. Ovaj član trenutno važeće Uredbe o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica je, odlukom Vlade – izbrisan iz nove uredbe, piše N1. 

Cene su, tako, novom uredbom, ograničene samo za dve vrste brašna, i to u naredna tri meseca od dana stupanja na snagu (a to je dan po objavi u Službenom glasniku, koji u trenutku nastanka ovog teksta još nije objavljen).

Kilogram glatkog brašna tip T-400 i prema novoj uredbi koštaće maksimalno 84,7 dinara, dok će kilogram brašna tip T-500 u prodavnicama i dalje biti najviše 78,65 dinara.

Vlada Srbije je na sednici održanoj u četvrtak 25. maja produžila i trajanje uredbe o ograničenju cena dve vrste goriva, evrodizela i benzina evro premijum BMB, do kraja juna.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Privreda

Tomislav Momirović: „CEFTA tržište je važno za srpsku privredu“

Photo: Pexels

„Značaj CEFTA tržišta za srpsku privredu je ogroman. CEFTA je drugi trgovinski partner Srbije sa učešćem u ukupnoj razmeni zemlje u iznosu većem od 18 %“, rekao je Momirović posle konferencije „CEFTA WEEК 2023“ u Podgorici.

Dodao je da će predsedavanje Srbije biti pre svega fokusirano na konsolidaciju i ojačavanje sprovođenja sporazuma, radu na intenziviranju trgovinske razmene strana potpisnica CEFTA, a pružiće i priliku da se među prioritete predsedavanja postave teme digitalizacije i elektronske trgovine.

Momirović je istakao da ekonomska saradnja koja se bazira na standardima i principima Evropske unije u okviru CEFTA mehanizma, a posebno na iskrenoj volji učesnica, donosi rezultate u vidu rasta ekonomske aktivnosti, trgovine, stvaranja novih i boljih radnih mesta.

„Vlada Srbije i Ministarstvo trgovine čvrsto stoje na stanovištu da je slobodna ekonomska regionalna saradnja od izuzetne važnosti, a to pokazuje i podatak da je u prvih devet meseci ove godine Srbija ostvarila blizu pet milijardi evra u trgovinskoj razmeni sa CEFTA“, rekao je ministar.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu