Connect with us

Magazin

Nova studija potvrđuje: Šta žene prvo ugledaju kod mušakraca

Pixabay

Antropološkinja dr. Ana Mečin, predavač Oksford Univerzitetu, dok je pisala knjigu „Zašto volimo“, prikupila je brojna istraživanja o muško ženskim odnosima, odnosno na šta oni najviše obraćaju pažnju kod suprotnog pola.

Lice
Tako je Ana istakla, evolucijski gledano, žene na muškarcima prvo gledaju širinu ramena i struka, a poželjno je da su im ramena široka i oblika trougla, a da je struk vizuelno uži. Osim toga, žene na muškarcima vole i simetrično lice jer je ono, kako podsvesno misle, pokazatelj dobre genetike. Tako gledajući, one smatraju da takav muškarac može da se posveti porodici i pruži im zaštitu.

Obline
Kad pričamo o jačem polu oni su prema istraživanju više „programirani“ da na ženama primete obline, kao što su bokovi. Najviše ih privuče telo oblika „peščanog sata“ gde su izraženi uzak struk i široki bokovi. Sve to ukazuje da je žena plodna i zdrava, kada je reč o podsvesti, ali i u nekadašnjim, gledano istorijski, standardima koji su postojali. Obline su i ranije bile odraz plodnosti i ženstvenosti pa su ih mnoge poznate dame ponosno nosile.

Struk i bokovi
U jednom ekspermentu koji je rađen 2015. godine u Teksasu, naučnici su otkrili da su muškarci najduže gledali u stomak nepoznate žene, odnosno dijafragmu, nakon čega su se fokusirali na lice. U prilog tome, govori zaključak da je odnos struka i bokova nešto što će  to muškarci prvo da primete, prenosi avaz.ba

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Magazin

Stručnjaci tvrde: „Ovaj sastojak bi trebalo da dodate u kafu radi boljeg zdravlja“

Photo: Unsplash

Svima vama koji dan ne možete zamisliti bez nekoliko šoljica kafe, stručnjaci preporučuju da joj dodate jedan sastojak.

Dan bez kafe je većini nas nezamisliv. Retki su oni koji (radni) dan započinju čajem ili nekim drugim napitkom, naročito u vreme kada su u prodavnici dostupne razne vrste ovog napitka, koji je već decenijama u narodu popularan kao način za razbuđivanje. Kako biste bili boljeg zdravlja, trebalo bi da u kafu dodate – cimet.

Redovna konzumacija cimeta može da poboljša pamćenje, ojača svest i pospeši osećaj prijatnosti. U prevodu, odlično podstiče naš mozak zahvaljujući cinamaldehidu, koji ovom začinu daje ukus kakav ima.

Za cimet se dugo smatra da je začin i lek, a u antičko doba je bio toliko cenjen da su ga smatrali dragocenijim od zlata. Lepog je mirisa i slatkog ukusa, a danas je dostupan i u obliku štapića i u prahu.

Sadrži kvalitetne sastojke zbog kojih ima izuzetno lekovita dejstva – protivupalna i antioksidativna. Redovno korišćenje cimeta može pomoći u smanjenju raznih upala u telu i regulisati hormone stresa, a to je važno zbog toga što upala mozga može dovesti do depresije i gubitka pamćenja.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu