Connect with us

Politika region

Nova ambasadorka Nemačke u Beogradu očekuje uvođenje sankcija Moskvi

Foto: Unsplash

Novoimenovana ambasadorka Savezne Republike Nemačke u Beogradu Anka Кonrad istakla je, predajući akreditvna pisma predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, da je Beograd važan partner Berlina i da očekuje da Srbija uvede sankcije Rusiji.

Vučić i Кonrad razgovarali su o daljem razvoju bilateralnih odnosa i dodatnom intenziviranju ekonomske saradnje, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Vučić je istakao da je Nemačka vodeći privredni partner Srbije, zbog čega je naš ključni interes povećanje nemačkih investicija, kao i da su regionalna saradnja i očuvanje stabilnosti u regionu spoljnopolitički prioriteti Srbije.

Ambasadorka Кonrad je rekla da je Srbija važan partner Nemačke, kao i da očekuje da naša zemlja uvede sankcije Rusiji.

Predajući akreditivna pisma, Кonrad je istakla da Nemačka snažno podržava evropski put Srbije i politiku regionalne stabilnosti, navedeno je u saopštenju.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Goran Vesić: „Bužet ministarstva za 2023. godinu 2,5 milijardi evra“

Photo: Unsplash

Ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je državnim budžetom za 2023. godinu, tom ministarstvu opredeljeno 288 milijardi dinara, odnosno 2,5 milijardi evra.

„Infrastruktura košta. Pogledajte recimo autoput od Požege do Kotromana. On je jednu trećinu u tunelima, jednu trećinu na stubobima i jednu trećinu na nasipima. Ako radite kroz različite delove zemlje, ako hoćete da izgradite kako treba i kvalitetno, onda naprosto izgradnja infrastrukture košta“, rekao je Vesić za TV Prva.

Po njegovim rečima, budžet za narednu godinu je 40 milijardi dinara veći nego 2022. godine.

„Kada se saberu svi kapitalni projekti koje ćemo sprovesti u 2023. godini u Srbiji (u svim resorima), dolazimo do cifre od ukupno 3,6 milijardi evra. To je najveće ulaganje u kapitalne investicije od svih zemalja Zapadnog Balkana zajedno“, dodao je Vesić.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu