Povežite se sa nama

Politika

Nikola Selaković: „Veoma dobri i stabilni odnosi Srbije i Austrije“

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je u Stokholmu sa ministrom za evropske i međunarodne poslove Austrije Mihaelom Linhartom.

Oni su razgovarali o bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije i situaciji u regionu.

Ministar Selaković je konstatovao da su odnosi Srbije i Austrije veoma dobri, stabilni i sveobuhvatni, posebno naglasivši da je politički dijalog dve zemlje intenzivan i da ga karakterišu učestali kontakti na svim nivoima, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Šef srpske diplomatije je, tom prilikom, pozvao svog kolegu u Beograd, u zvaničnu posetu Srbiji.

Selaković je rekao da Srbija veoma ceni to što se Austrija zalaže za politiku proširenja EU i zahvalio na snažnoj podršci, koju Srbiji ta zemlja pruža na evropskom putu.

Tokom sastanka, ministri su razmenili mišljenja i o aktuelnim regionalnim pitanjima.

Ministar Selaković danas će učestvovati na 28. Ministarskom savetu OEBS-a, koji se održava u Stokholmu, a na marginama biće realizovani brojni bilateralni susreti sa šefovima diplomatija, dodaje se u saopštenju.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Politika region

Miroslav Lajčak i Gabrijel Eskobar dolaze na Kosovo radi narednih koraka u dijalogu Kosovo-Srbija

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Specijalni predstavnik Evropske Unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak zajedno sa specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan i zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom boraviće na Kosovu od 31. januara do 2. februara, u cilju daljeg napretka u dijalogu Kosovo Srbija.

Kako je saopšteno iz Kancelarije EU u Prištini, oni će se sastati sa političkim rukovodstvom Kosova, liderima političkih partija, kao i predstavnicima međunarodne zajednice.

„Glavna svrha posete je razgovor o narednim koracima u dijalogu o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, uz podršku EU i SAD. Specijalni predstavnik EU Lajčak će se, takodje, sastati sa predstavnicima civilnog društva i posetiti zajednički prelaz Mutivode“, navodi se u saopštenju.

Američki ambasador na Kosovu Džef Hovenir (Jeff Hovenier) ocenio je da jedva čeka dolazak specijalnog predstavnika Stejt departmenta Gabrijela Eskobara na Kosovo.

„Moj tim i ja jedva čekamo specijalnog predstavnika Eskobara na Kosovu sledeće nedelje. Napredak u dijalogu uz podršku EU ostaje najbolji način da se osigura da kosovski lideri mogu da održe svoja obećanja građanima i da Kosovo bude priznato i da mu se dodeli mesto, koje mu pripada“, napisao je on.

I. S.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • multimedija music prodavnica

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu