Povežite se sa nama

Politika region

Nikola Selaković kritikovao izjavu Viole fon Kramon

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Član Predsedništva SNS Nikola Selaković kritikovao je izjavu izvestiteljku EP za Kosovu Viole fon Kramon.

Kako je istakao, ona se otvorenom podrškom protivustavnim blokadama puteva u Srbiji legitimisila kao advokat nedemokratskog terora manjine nad većinom, a ne kao branitelj ljudskih prava.

On kaže i da je „neprimerena i nepristojna“ poruka Viole fon Kramon predsednici Vlade Srbije samo još jedna potvrda da je premijerka Ana Brnabić pogodila u centar mete, kada je evroposlanicu podsetila na činjenicu da je nemo prešla preko upada do zuba naoružane prištinske policije na sever Kosova i Metohije.

„Fon Kramon je prespavala orgiju terora njenih prištinskih miljenika nad golorukim srpskim narodom na KiM i do danas nam nije objasnila zašto je po njenom mišljenju pucanje iz automata po ljudima koji čekaju u redu ispred apoteke bogougodno delo, a uzdržana i demokratska reakcija Srbije na brutalno kršenje zakona i Ustava nešto što valja osuditi“, naveo je Selaković.

On smatra da je za osudu njeno konstantno nastojanje da svakoj vrsti antisistemskog ponašanja u Srbiji da oreol borbe za ljudska prava i demokratiju, jer time, kako kaže, najdirektnije potkopava ne samo demokratiju u Srbiji već i ugrožava ljudska prava ogromne većine gradjana ove zemlje koji žele da žive u uređenom i prosperitetnom društvu.

Selaković poručuje Violi fon Kramon da će Srbija nastaviti da kao uređena i demokratska država bude kritična prema svakoj vrsti samovolje i političkog nasilja, čak i kada je takvo ponašanje „zaodenuto u plašt lažne brige za životnu sredinu“.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Politika region

Miroslav Lajčak i Gabrijel Eskobar dolaze na Kosovo radi narednih koraka u dijalogu Kosovo-Srbija

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Specijalni predstavnik Evropske Unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak zajedno sa specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan i zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom boraviće na Kosovu od 31. januara do 2. februara, u cilju daljeg napretka u dijalogu Kosovo Srbija.

Kako je saopšteno iz Kancelarije EU u Prištini, oni će se sastati sa političkim rukovodstvom Kosova, liderima političkih partija, kao i predstavnicima međunarodne zajednice.

„Glavna svrha posete je razgovor o narednim koracima u dijalogu o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, uz podršku EU i SAD. Specijalni predstavnik EU Lajčak će se, takodje, sastati sa predstavnicima civilnog društva i posetiti zajednički prelaz Mutivode“, navodi se u saopštenju.

Američki ambasador na Kosovu Džef Hovenir (Jeff Hovenier) ocenio je da jedva čeka dolazak specijalnog predstavnika Stejt departmenta Gabrijela Eskobara na Kosovo.

„Moj tim i ja jedva čekamo specijalnog predstavnika Eskobara na Kosovu sledeće nedelje. Napredak u dijalogu uz podršku EU ostaje najbolji način da se osigura da kosovski lideri mogu da održe svoja obećanja građanima i da Kosovo bude priznato i da mu se dodeli mesto, koje mu pripada“, napisao je on.

I. S.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Brand studio

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu