Connect with us

Aktuelno

Nestala Teodora (17) iz Krupnja, roditeljima stigao čudan poziv

Printskrin FB

Sedamnaestogodišnja Teodora Sredojević iz Krupnja nestala je 19. maja kada je otišla iz škole i nije se vratila kući. Za Telegraf.rs njen otac Ljubiša, pripadnik MUP- a, ispričao je detalje o nestanku njegove ćerke, uz apel da im se vrati što pre.

Devojčica je visoka 175 centimetara, ima smeđu kosu i braon oči, a na sebi je u trenutku nestanka imala sivi duks.

Kako nam je rekao njen otac Ljubiša koji je pripadnik MUP- a, sumnja se da je otišla sa mladićem koji je poznat po konzumiranju narkotika.

– Sumnjamo da je otišla sa njim, ali ne znamo da li je svojevoljno ili pod prisilom. Sa njenog telefona su stigle poruke da je otišla svojom voljom, ali ne možemo da znamo da li je ona te poruke iskucala – rekao je Ljubiša i dodao da je devojčica inače uzoran i odličan đak.

U pozivu koji je uputila majci na telefon, roditeljima se stvorila još veća sumnja.

– Nazvala je suprugu i rekla da je dobro i da je ne tražimo, ali to nam ne liči na nešto što bi ona izgovorila. Sumnjamo da su to njene reči – rekao je otac.

Ističe da znaju ono što im je najbitnije, da je ona živa, ali da su zabrinuti.

Ukoliko neko vidi Teodoru može javiti najbližoj policijskoj stanici.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Netflix počeo primenu strožih mera za deljenje lozinke na svom najvećem tržištu

Unsplash

Netflix je u Americi, na svom najvećem tržištu, konačno započeo naplatu deljenja lozinke sa korisnicima koji nisu članovi domaćinstva pretplatnika. Striming servis je omogućio pretplatnicima koji su na standardnim i premijum paketima, a koje plaćaju 15,5 odnosno 20 USD mesečno, da imaju jednu osobu sa kojom mogu da dele šifru i izvan svoje kuće i to po ceni od 8 USD za mesec dana.

To je samo 2 USD jeftinija opcija u odnosu na to da korisnik odabere osnovni paket ove kompanije.

Iako još nije objavljeno kako će Netflix uspevati da prepozna identitet korisnika ili naloga, iz kompanije kažu da će i dalje svi članovi domaćinstva koji su pretplaćeni moći da strimuju serije i filmove bez obzira na to gde se nalaze.

Procenjuje se da je poslednjih godina više od 100 miliona ljudi širom sveta koristilo lozinku koju su sa njima podelili prijatelji ili članovi porodice, a da nisu morali da plate. Kompanija ima inače 232,5 miliona pretplatnika iz celog sveta koji najviše doprinose prihodima platforme koji su prošle godine dostigli 32 mlrd USD.

Slab rast broja pretplatnika u poslednjoj godini, kao i gubitak starih, naveo je kompaniju da promeni raniju praksu i privoli one koji su njihove usluge besplatno koristili, da počnu da plaćaju.

Sprečavanje deljenja lozinke najpre je počelo u Kanadi, Novom Zelandu, Portugalu i Španiji, a zatim i u Latinskoj Americi.

Pored toga, pre nego što su primenili još strože mere, najavili su i opciju prebacivanja profila, kako bi i oni korisnici koji su do sada gledali preko tuđih lozinki, mogli da sačuvaju dosadašnju istoriju pregleda.

Netflix je takođe ponudio i jeftiniji paket, koji košta 7 USD mesečno, ali koji podrazumeva da se tokom serija i filmova koje korisnici gledaju, prikazuju i reklame. Od tada su dobili još devet miliona pretplatnika, od kojih se nisu svi opredelili za jeftiniji plan, piše Euronews.

Neka se spreme Britanci

Netflix je takođe kontaktirao korisnike u Velikoj Britaniji, kojih ima oko 15 miliona i obavestio ih da će uskoro i oni ostati bez opcije deljenja lozinke. U mejlu koji su pretplatnici dobili, stoji da im se savetuje da radi dodatne sigurnosti, promene lozinku.

Srbija još nije na spisku zemalja u kojima počinje naplata ove usluge, ali je pitanje trenutka kada će se plan i ovde realizovati. Inače, Netflix je za neke zemlje, uključujući i Srbiju, ažurirao cene pretplate za svoje postojeće pakete, pa tako Basic paket sada košta 4,99 EUR (ranija cena je iznosila 7,99 EUR), Standard paket košta 7,99 EUR (ranija cena je bila 9,99 EUR), dok Premium paket sada košta 9,99 EUR (stara cena 11,99 EUR).

Prema pisanju Wall Street Journal, cene su niže i u nekim zemljama na Bliskom istoku, u subsaharskoj Africi, Latinskoj Americi i Aziji.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu