Connect with us

Književnost

Neodoljiva „Britanika: Bebina prva enciklopedija“ u Vulkančiću

Foto: Promo

Vulkančić je objavio fantastičnu knjigu za decu uzrasta do tri godine – „Britanika: Bebina prva enciklopedija“, koja poziva na igru i istraživanje sveta oko nas.

Enciklopedija je nastala u saradnji sa dr Amandom Gamer, neuropsihologom sa višedecenijskim iskustvom u radu sa decom, zajedno sa stručnjacima iz različitih oblasti.

Ova knjiga je savršen temelj za izgradnju istraživačkog duha i afirmacije za celoživotnim učenjem.

Zavirite u stranice ove jedinstvene enciklopedije za najmlađe i uz vesele, živopisne ilustracije, kontraste i onomatopeje, dete će na sasvim novi način učiti o vremenskim prilikama koje postoje, hrani, voću, povrću, mašinama ili pak oblicima i veličinama koje treba da razlikuje. Ovo izdanje može biti idealan poklon za najmlađe.

Autorka Sali Sajms je godinama radila kao grafički dizajner dečjih knjiga dok nije počela da ih piše. U saradnji sa Britanikom objavila je nekoliko knjiga, a pojedine su i nagrađivane.

Ilustratorka Hanako Klulou je studirala psihologiju na Univerzitetu u Londonu pre nego što se njena ljubav prema crtanju ponovo rodila. Nastavila je da radi kao ilustrator prvenstveno dečjih knjiga i uživa u kreiranju jasnih i toplih ilustracija. Ilustrovala je različite slikovnice, ali i edukativne knjige.

Dr Amanda Gamer je doktorirala na neuropsihologiji i ima više od dvadeset godina iskustva u radu sa decom. Uz svoje formalno obrazovanje i bogato radno iskustvo, dr Amanda Gamer je širom cele Velike Britanije poznata kao glavni stručnjak za pitanja o razvoju deteta i pospešivanju učenja kroz igru.

Vulkan izdavaštvo objavilo je više sličnih naslova: Moja prva slikovna enciklopedija: Bebe životinja, Domaće životinje, Dinosauri i Moja velika knjiga saznanja: Svet oko nas.

Sjajna „Britanika: Bebina prva enciklopedija“ dostupna je na sajtu vulkancic.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

„Supruge srpskih vladara iz dinastija Karađorđević i Obrenović” u SKC-u Kragujevac

Foto: Promo (BIGZ)

U petak, 29. septembra u 19 sati održaće se promocija knjige „Supruge srpskih vladara iz dinastija Karađorđević i Obrenović” autora Uroša Milivojevića.

Na tribini u Kontakt galeriji SKC-a učestvuju autor knjige, istoričar Uroš Milivojević i muzejski savetnik Nenad Đorđević. Razgovor vodi Ana Štrbac, urednica obrazovnog programa SKC Kragujevac.

Ova knjiga koja žanrovski pripada popularnoj istoriografiji sadrži biografije osam žena, vladarki iz srpskih novovekovnih kuća Karađorđević i Obrenović iz prve polovine 19. veka. Biografije voždovice Jelene, kneginja Ljubice, Perside i Julije, kneginje i kraljice Natalije i kraljica Drage, Marije i Aleksandre prate odabrani, zanimljivi odlomci iz niza istorijskih izvora poput dnevnika, pisama, memoara i novinskih članaka, kao i kratki životopisi drugih značajnih ličnosti iz ovog razdoblja.

Koliko su ove žene – supruge moćnih srpskih vladara živele u njihovoj senci, da li su bile politički ambiciozne, da li su pratile i delile ponekad tešku sudbinu svojih odabranika, kakvo je bilo njihovo javno delovanje i koliko je njihov značaj i uticaj u savremenoj srpskoj istoriji neka su od pitanja na koje ćemo pokušati da damo odgovore, (pr)poručuju organizatori tribine iz Studentskog kulturnog centra Kragujevac.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu