Connect with us

Politika

Nenad Rašić: „ZSO se Srbima predstavlja kao nešto veliko, njenim formiranjem će se ugasiti stukture Srbije“

Photo: Unsplash

U izjavi za KIM radio Rašić je rekao da nije video nacrt statuta, dodajući da ZSO treba da ima saradnju sa centralnim institucijama, posebno sa premijerom i da se rad tog mehanizma može odvijati samo po zakonima Kosova.

„Institucije Republike Srbije će nestati“, rekao je on i dodao da se ZSO predstavlja „kao da će to biti neka institucija koja će rešiti sve probleme Srba“, ali da po njegovom mišljenju to uopšte nije tako.

„Onog trenutka kada se to desi, sve institucije, ne samo neke, već sve institucije koje se finansiraju iz budžeta Srbije, jednostavno će biti zatvorene. Neki kažu da je najlogičniji metod ili najlogičnija pretpostavka u ovom slučaju da se sve te institucije koje sada finansira Republika Srbija jednostavno prebace u tu instituciju koja bi se kasnije mogla nazvati Zajednica srpskih opština. Tako će dobiti priliku da mogu legalno delovati kao institucije Kosova pod staranjem ili patronatom, kao u ovom slučaju ZSO“, izjavio je on.

On kaže da je ovim statutom, koji je javno objavljen, predviđen praktičniji program.

„Struktura će se promeniti i naši građani to moraju da razumeju. Onog momenta kada ZSO bude odobren, ove institucije koje sada poznajemo pod Republikom Srbijom će nestati, biće uklopljene u ovu drugu instituciju, koja nema kapacitet da primi sve te zaposlene“, kazao je Rašić.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Edvard Ferguson: „Sebična ruska kampanja uticala na rast cena“

Photo: Unsplash

On je na otvaranju Beogradskog ekonomskog foruma rekao da postoje velika neizvesnost i ozbiljna ograničenja po pitanju globalne ekonomije.

Ferguson je naveo da je industrijski rast u Srbiji pao za 4 % zbog smanjenja potražnje partnera.

Istakao je da rat utiče na najranjivije i naveo da je globalno zabeležen pad od 10 do 12 odsto u proizvodnji pšenice i ječma, da je smanjen i izvoz iz Ukrajine, a da je zemljama Afrike najviše treba ukrajinsko žito.

Ferguson je rekao da će morati da se smanji sposobnost Rusije na napravi ponovo sličan vojni pritisak i da Evropa nikada više neće biti u situacija da mora da se oslanja na ruski gas i naftu, uz nove vidove zelene energije.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu