Connect with us

Kultura

NEMANJA BOGUNOVIĆ & PRIJATELJI 21. maja u Narodnom pozorištu

Foto: Mario Bralić

Naš priznati gitarista i kompozitor Nemanja Bogunović nakon tri godine ponovo nastupa u Beogradu. Koncert pod nazivom „Nemanja Bogunović i prijatelji” biće održan u nedelju, 21. maja od 19.30 na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Povod za održavanje koncerta je obeležavanje 25 godina duge karijere ovog vrsnog muzičara, ali i promocija novog albuma „Midnight Serenade” koji će u maju biti objavljen za diskografsku kuću Multimedia Music.

Veoma se radujem što ću posle trogodišnje pauze ponovo nastupiti pred beogradskom publikom, i velika mi je čast i zadovoljstvo što će se ovaj koncert održati upravo na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu“ kaže Bogunović i dodaje: „Na ovom koncertu ću, između ostalog, publici predstaviti svoje kompozicije koje su nastajale u proteklih nekoliko godina, a koje će se naći na mom novom albumu.“

Uz maestra Bogunovića, na ovom koncertu će nastupiti i naši istaknuti umetnici: Jelena Dimitijević, Radmila Vardalić, Uroš Bobić, Jasmina Mima Vrbanić, Ljubinko Lazić, Aleksandar Radojičić, Marija Lazić,  Gorana Ćurgus…  „Posebno mi je zadovoljstvo što ću i ovog puta podeliti scenu sa svojim dragim prijateljima i kolegama sa kojima sarađujem već duži niz godina“ naglašava Bogunović.

Nemanja Bogunović je dugi niz godina prisutan na internacionalnoj koncertnoj sceni. Održao je koncerte u preko 20 zemalja i nastupao je u vodećim koncertnim dvoranama, kao što su Karnegi hol u Njujorku i Kenedi Centar u Vašingtonu.

Sa samo šesnaest godina, kao stipendista vlade SAD-a, upisao je Univerzitet u Las Vegasu (UNLV) u klasi prof. Rejmonda Vilijamsa, a godinu dana kasnije započeo je rad sa čuvenom španskom porodicom Los Romeros u San Diegu. Diplomirao je na FMU u Beogradu. Nastupao je kao solista sa vodećim orkestrima u Srbiji i Americi. Osnivač je Beogradskog kvarteta gitare, sa kojim je debitovao 2005. godine.

Zbog svog delikatnog tona i muzičkog temperamenta dobio je epitete „gitarista poetske muzikalnosti” i “džentlmen sa gitarom”.

Snimio je pet albuma i izdao zbirku kompozicija za gitaru, kao i dve knjige transkripcija i aranžmana. Svoj poslednji album „Bogunovic Plays Bogunovic“ snimio je 2019. godine u saradnji sa gudačkim ansamblom „Strings Attached“.

Ulaznice za koncert biće u prodaji od 20. aprila na blagajni Narodnog pozorišta kao i online na www.narodnopozoriste.rs.

lj.z. 

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Narodno pozorište otvorilo novu sezonu

Foto: Pixabay

Narodno pozorište u Beogradu otvorilo je novu sezonu baletom „Labudovo jezero“ na velikoj sceni.

Publika na sceni „Raša Plaović“ imala je priliku da vidi nagrađivanu predstavu „Uspavanka za Aleksiju Rajčić“.

U „Labudovom jezeru“ Petra Iljiča Čajkovskog, u koreografiji i režiji Konstantina Kostjukova, u glavnim ulogama nastupili su Tatjana Tatić i Jovica Begojev, a učestvovao je ansambl Baleta i Orkestar Narodnog pozorišta u Beogradu, pod dirigentskom upravom Aleksandra Kojića.

Kostimograf i scenograf je bio italijanski modni kreator Renato Balestra (1924–2022), koji je, kako su naveli iz Narodnog pozorišta, „uneo čitav spektar boja zahvaljujući kojima magična baletska priča vizuelno izgleda kao u nekoj bajci, bez osvrtanja na istorijski trenutak“.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu