Connect with us

Kultura

“Negri” za početak pozorišne sezone u Kragujevcu

Foto: Pixabay

Knjaževsko-srpski teatar u Kragujevcu započinje sutra, 8. septembra, sezonu predstavom “Negri ili ljubov ko sočelovekom svojim”.

Ulaz na predstavu je besplatan, a sezona se otvara predstavom Joakima Vujića jer se ove godine obeležava 250 godina od njegovog rođenja.

Obeležavanje ovog jubileja nastaviće se u petak, 9. oktobra, kada će na Maloj sceni pozorišta teatrolog dr Isidora Popović održati predavanje “Joakim Vujić – najznačajniji organizator pozorišnog života u Srba”.

Kragujevačka publika će u novoj sezoni moći da pogleda četiri nove premijere, od kojih prvu već u drugoj polovini oktobra.

Reč je o predstavi “Ilda Geršner” Jelene Kajgo, u režiji Stevana Bodrože.

Za oktobar je planiran i 17. Međunarodni pozorišni festival Joakimfest, a selekcija predstava u takmičarkom programu, po izboru selektora Miroslava Mikija Radonjića, biće saopštena 9. septembra, simbolično na dan rođenja Joakima Vujića.

Ulaznice će i u ovoj sezoni koštati 400 dinara, dok će za učenike, studente i penzionere subvencionisana cena biti 200 dinara.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Muzička industrija 8 – Ana Stanić

Na Youtube kanalu diskografske kuće Multimedia Music možete da pogledate osmu epizodu podkasta „Muzička industrija“.

Serijal „Muzička industrija“ je edukativnog karaktera i njegova ideja je da informiše članove strukovnih udruženja autora, producenata i izvođača kao i širu javnost o trenutnoj situaciji u muzičkoj industriji u Srbiji. Edukacija se odnosi na način ostvarivanja prava koja kolektivno zastupaju i koja se naplaćuju od strane tri kolektivna društva.

U svakoj od ukupno deset epizoda, o ovim temama govoriće autori, izvođači i stručna lica koja se bave ovom tematikom u primenjenom okviru današnje muzičke industrije u Srbiji.

Domaćini i autori emisija su Vladimir Đurić Đura i Rodoljub Stojanović, a gosti eminentne i cenjene ličnosti iz sveta muzičke industrije, svako u svom domenu poslovanja.

Gošća osme emisije je izvođač i predsednik MIMA Ana Stanić.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu