Connect with us

Kultura

“Negri” za početak pozorišne sezone u Kragujevcu

Foto: Pixabay

Knjaževsko-srpski teatar u Kragujevcu započinje sutra, 8. septembra, sezonu predstavom “Negri ili ljubov ko sočelovekom svojim”.

Ulaz na predstavu je besplatan, a sezona se otvara predstavom Joakima Vujića jer se ove godine obeležava 250 godina od njegovog rođenja.

Obeležavanje ovog jubileja nastaviće se u petak, 9. oktobra, kada će na Maloj sceni pozorišta teatrolog dr Isidora Popović održati predavanje “Joakim Vujić – najznačajniji organizator pozorišnog života u Srba”.

Kragujevačka publika će u novoj sezoni moći da pogleda četiri nove premijere, od kojih prvu već u drugoj polovini oktobra.

Reč je o predstavi “Ilda Geršner” Jelene Kajgo, u režiji Stevana Bodrože.

Za oktobar je planiran i 17. Međunarodni pozorišni festival Joakimfest, a selekcija predstava u takmičarkom programu, po izboru selektora Miroslava Mikija Radonjića, biće saopštena 9. septembra, simbolično na dan rođenja Joakima Vujića.

Ulaznice će i u ovoj sezoni koštati 400 dinara, dok će za učenike, studente i penzionere subvencionisana cena biti 200 dinara.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Elektronski duo HVOB donosi live act koji se ne propušta

HVOB / Foto: Andreas Jakwerth

Duo HVOB (Her Voice Over Boys) stiže u beogradski klub Drugstore u petak, 6.oktobra i donosi live club set koji vredi doživeti.

Jedan od najboljih live act sastava na svetu stiže nam u zenitu sopstvene inspiracije. Domaća podrška biće im dvojac Stellarcompanion jedna od omiljenih DJ-ica beogradskih klubova, i Ali Güney, DJ i dizajner zvuka, koji je pre više od deset godina so i masline Egeja zamenio za burni noćni život glavnog grada.

Ulaznice za koncert HVOB dostupne su na Tickets.rs i prodavaće se po ceni od 2.090 dinara do 25. septembra, kada će regularna cena ulaznice iznositi 2.490 dinara.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu