Connect with us

Aktuelno

Nautički stil – Kako usvojiti vrhunski letnji trend?

Unsplash

Kada je letnji stil u pitanju, odmah pomislimo na breton topove i majice, prugaste košulje u beloj i plavoj boji, lanenu odeću, ali i komade u beloj boji.

Sve ovo je deo „nautičkog stila“, kao što ćete često videti da je napisano u modnim tekstovima. Tačnije, to je stil inspirisan uniformama mornara koji nas podseća na leto, more i ostrva.

Ovaj stil oblačenja postao je posebno popularan u 19. veku, kada su se mornari pojavili kao heroji tog doba. U isto vreme, Gabrijela Koko Šanel je istakla prugaste majice kao jednu od osnovnih stvari u ženskoj garderobi i pomogla je da se nautički stil učini sinonimom za bezvremensku eleganciju.

Danas je ovaj način oblačenja, koji nas odmah podseća na odmor na grčkom ostrvu, i dalje posebno popularan. Jedina razlika je u tome što se ne radi samo o odeći za dane odmora, već i odevnim komadima koji se mogu nositi u gradu.

Ako želite da kreirate „mornaski izgled“ bilo za kancelariju ili za lagane šetnje gradom, teget jakna u kombinaciji sa belim pantalonama visokog struka, prugasta košulja sa belim šortsem ili laneni komplet odmah će nadograditi vaš stil.

Naravno, sastavni deo su i aksesoari. Najsigurnija opcija su torbe od prirodnih materijala kao što je rafija, dok su šeširi takođe veoma elegantni i korisni, jer će vas zaštititi od sunca.ff

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Berlin se bez zida vraća u DDR – Za samce samo mali stan

My home

Od 2024. godine u Berlinu stupa na snagu novi zakon o najmu stanova, koji je berlinski Senat nedavno usvojio. Prema novom pravilu samci će moći da iznajme samo jednosoban stan, a parovi dvosoban.

Pre skoro dve nedelje berlinski Senat je najavio projekat za borbu protiv nedostatka stambenog prostora u Berlinu. Strogi propisi na tržištu stanova trebalo bi da u budućnosti obezbede više stambenog prostora i pristupačne cene najma u Berlinu. Ali plan je izazvao nerazumevanje među stanarima, objavio je Fenix magazin.

Uprkos svim kritikama, projekat je sada i zvanično prihvaćen. Samci u Berlinu će u budućnosti imoći da se useljavaju samo u male jednosobne stanove. Samo parovi s decom će smeti da iznajmljuju ​​stanove s više soba.

– Pri najmu i prenajamu obezbeđuje se odgovarajuća srazmera veličine domaćinstva i stana kako bi se postojeći stambeni fond što bolje iskoristio – piše u sporazumu o saradnji Senata i šest stambenih zajednica u državnom vlasništvu i vlasništvu agencije za trgovinu nekretninama Berlinovo.

Nejasne smernice

Na pitanje nemačkog lista „B.Z.-a“ šta tačno znači „odgovarajuća srazmera“, gradska uprava za zgrade je odgovorila da će se u velike stanove useliti porodice, a mali stanovi će biti rezervisani za samce.

Međutim, šta je tačno veliki a šta mali stan, nije navedeno.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu