Connect with us

Politika region

Natan Albahari: „Opozicija ostala bez predsednika Odbora za EU integracije u Skupštini“

Foto: Unsplash

Opoziciji u novom sazivu parlamenta neće pripasti mesto predsednika skupštinskog Odbora za Evropske integracije, kaže za Danas Natan Albahari, poslanik i internacionalni sekretar Pokreta slobodnih građana i jedan od kandidata, koji se nezvanično pominjao kao budući predsednik tog odbora.

Kako dodaje, dobra je vest, ipak, da će Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde, biti predsedavajuća Parlamentarnim odborom za stabilizaciju i pridruživanje Evropskoj uniji.

„Taj odbor zasedava zajedno sa istom takvom delegacijom iz Evropskog parlamenta i to je dobra stvar za opoziciju, Na čelu EU delegacije biće izabrana nova ličnost, umesto Tanje Fajon, koja je do sada bila predsedavajuća. Takođe, Marinika Tepić će istovremeno moći da bude članica Odbora za EU intregracije. Ko će voditi taj odbor, čekamo još da vidimo… Čekamo da vlast predloži svog kandidata. Ako to bude neko stručan, nemam ništa protiv, i daću sve od sebe da, u svojstvu člana, doprinesem ubrzanju intregracija. Ako to bude politička figura, biće to jasan znak da vlast nema pravi i iskren odnos prema EU integracijama“, zaključuje naš sagovornik.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Vuk Jeremić („Narodna stranka“): „Izbori će biti trenutak istine“

Photo: Unsplash

Kako je saopšteno iz Narodne stranke, Jeremić je na Izbornoj Skupštini Gradskog odbora Narodne stranke u Požarevcu rekao da bi „svi oni, kojima je interes Srbije na prvom mestu, trebalo da budu svesni da danas, kada sudbina našeg naroda i svetinja na Kosovu i Metohiji i celovitost države visi o koncu, jedini odgovoran korak može biti široko nacionalno okupljanje svih patriotskih snaga u Srbiji“.

„Tu pre svega mislim na naše kolege iz parlamenta, Novi DSS, POKS, Zavetnike i Dveri, ali i vanparlamentarne organizacije koje se nedvosmisleno zalažu za državotvornu, suverenističku politiku, kao što je DJB“, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da se prozapadna opozicija ujedinila, i čestitao im na tome.

„Nema opravdanja da i stranke patriotske orijentacije to isto ne urade, ako nam je iskreno stalo do toga da se zaustavi srljanje u propast i veleizdaju“, zaključio je Jeremić.

Za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Požarevac izabran je Nenad Ilić, a izabrani su i delegati za Skupštinu Narodne stranke, zakazanu za 22. oktobar.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu