Connect with us

Kultura

Natalija Preočanin Samardžić o „Trci sećanja na Dragoljuba Đuričića“

Natalija Preočanin Samardžić / Printscreen (Jutarnji program Happy TV)

U nedelju 27. novembra u 9 časova na trgu Nikole Pašića, ispred MTS dvorane prijatelji, kolege i poštovaoci lika i dela Dragoljuba Đuričića, trčaće Porodičnu trku u belim majicama sa njegovim likom, a svi zainteresovani pozvani su da im se pridruže.

U znak sećanja na preminulog umetnika, prijatelji, kolege i poštovaoci poznatog bubnjara trčaće u sklopu Porodične trke u belim majicama sa njegovim likom.

Ovu inicijativu pokrenule su Viktorija i Natalija Samardžić koje su žensku trku u septembru ove godine prošle u majicama sa likom poznatog bubnjara i posvetile pređene kilometre sećanju na njega. Uz podršku direktora Beogradskog maratona Darka Habuša, u sklopu Porodične trke, čija trasa ove godine prolazi i ulicom u kojoj je Dragoljub Đuričić živeo, održaće se i trka sećanja na preminulog umetnika.

Dragoljub Đuričić bio je heroj Beogradskog maratona i punu deceniju sa svojim bubnjarima bodrio trkače u tunelu ispod Brankovog mosta, gde je oslikan i mural posvećen njemu. Preminuo je od korone u martu 2021. godine.

Natalija Preočanin Samardžić je za jutarnji program Happy TV pričala o „Trci sećanja na Dragoljuba Đuričića“:

Početkom oktobra ove godine priključili ste se ženskoj trci „JA TO MOGU“, koja je održana na Adi Ciganliji. Vaša ćerka i vi ste predjene kilometre posvetili našem najboljem bubnjaru – Dragoljubu Đuričiću. Koliki je to izazov bio za vas?

U rečniku moje porodice reč „Ne mogu“ prosto ne postoji i zato je objava „Ja to mogu“ u nama sportskim rekreativcima probudila neverovatnu volju i apsolutnu sigurnost da ćemo makar padale, ustajale stići do cilja kao što je i naš Dragoljub bio uz nas u momentima kad mnogo bliži nisu bili! Jer mi to možemo za njega! Srećna okolnost  je što smo u liku i delu gospodina Darka Habuša imale bezrezervnu podršku i razumevanje.

Kako ste došli na ideju da pokrenete ovaj događaj?

Svi smo mi koji se možda između sebe i ne poznajemo udruženi u potrebi da živom reči i delima svedočimo o vanvremenskoj  dobroti, narodskom čoveku, lako dostupnom svima.

Čoveku koji je imao sluha da prepozna i bez trunke sujete podrži mlade talente, ali i da prepozna patnju i čemer te da svojim nenametljivim, rekla bih čak stidljivim akcijama iz čemera izvojuje radost i pobedu. Naša priča je ljudska, iskrena, spontana, ljudi su to prepoznali, osjetili te slobodno mogu reći da se pokrenula lavina uspomena, emocija koja je zakotrljala i motivisala mnoge da dođu i u znak poštovanja na Dragoljubov lik I delo prošetaju sa nama na 3. Beogradskom polumaratonu, u toplom zagrljaju porodice Sava osiguranja kojima se ovom prilikom zahvaljujem na iskrenom i snažnom zagrljaju.

I niko ne može da započne rečenicu sa: „Bio jedan Dragoljub…“, već jeste i biće uvjek tu sa nama! Svi mi koji smo bili njegovi prijatelji njega smo doživljavali kao rod, zato ovo i jeste priča velike Dragoljubove porodice, koja nema krvno srodstvo, ali ima ljudsko!

Više na happytv.rs.

lj.z.

 

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Bruce Dickinson i sledeće godine dolazi u Beograd

Foto: Pixabay

Fanove Bruce Dickinsona obradovaće vest da će ponovo slušati pevača Iron Maidena 22. marta sledeće godine na Jon Lord´s “Concerto For Group And Orchestra” u beogradskom Belexpocentru.

Orkestar koji broji 85 članova pod dirigentskom palicom Paul Mann-a izvodiće numere grupe Deep Purple, uz gostujuće muzičare: Bruce Dickinsona, John O’Hara-u (Jethro Tull), Tanyu O’Callaghan (Whitesnake), Kaitnera Z Doku i Bernarda Welza, sa čijeg Faceook naloga je i pronađena informacija o koncertu.

Inače, “Concerto For Group And Orchestra” je live album benda Deep Purple koji su objavili 1969. godine snimivši koncert sa Royal Philharmonic Orchestra u Royal Albert Hallu. Lord je komponovao muziku, a Gillan je napisao tekstove.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu