Connect with us

Zanimljivosti

Namirnice koje će vas razbuditi brže od šoljice kafe

Pixabay

Odmaći se od jastuka nije uvek moguće. Neki svoju pospanost pripisuju hladnom godišnjem dobu, drugi poslu zbog kojeg su morali ostati budni do kasno. Naravno, važno je pratiti režim i podržavati se u različito doba godine vitaminima i redovnim sportom.

Pored kafe, u nastavku su namirnice koje će vam pomoći da se u ranim jutarnjim satima probudite vedri i nasmejani.

Avokado

Broj jedan na listi korisnih i „okrepljujućih“ proizvoda je avokado, koji dugo zasićuje telo energijom. Takođe stabilizuje nivo šećera u krvi, čime se produžava osećaj vedrine.

Banane

Drugo mesto zauzimaju banane, zasićene ugljenim hidratima i elementima u tragovima. Takođe daju energiju i odlične su kao brza užina.

Tamna čokolada

Sledi tamna čokolada sa sadržajem kakaa iznad 75%, koja je možda i mnogo zdravija od jutarnje šoljice kafe.

Zeleno povrće i cvekla

U borbi protiv pospanosti pomažu i namirnice kao što su zelenilo, bogato vitaminima i elementima u tragovima, i cvekla, koja ubrzava dotok krvi u mozak.

Voda

Pored toga, naučnici tvrde da umor može biti posledica nedostatka vode u telu, pa je poslednji proizvod na listi voda, prenosi sajt Novosti Magazin.

 

(b.i)

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

LifeStyle

Nositi prsten na lančiću ima posebnu simboliku, evo i koju

Unsplash

Sigurno ste primetili da neke osobe nose prsten na ogrlici, ili ste i vi ljubitelj ovog autentičnog načina nošenja nakita. Da li je to samo modni trend ili ima posbeno značenje? Otrivamo najčešće razloge zašto žene nose prsten na lančiću!

Nošenje prstena kao privezak često se primenjuje iz praktičnih razloga, na primer zbog posla koji na rukama onemogućava nošenje nakita, ali i zbog zdravstvenih razloga.

Osobe koje pate od reumatoidnog artritisa često ne mogu nositi nakit na prstima, ali da okače prsten na ogrlicu odlučuju se i osobe koje dobiju višak kilograma ili im otiču prsti.

Postoji samo jedno simbolično značenje zbog kojeg se prsten nosi oko vrata, a to je zavet ili obećanje. Kada nekoj osobi nešto obećate ili se zavetujete sa njom, u nekim kulturama prsten se onda kači na ogrlicu i nosi oko vrata. Takođe, ovo može biti simbol autentičnosti i želje osobe da pokaže kako je drugačija, svoja, posebna.

Mnoge žene na ovaj način nose prstenje svoje majke ili bake koje su dobile kao nasledstvo. Ukoliko im ovaj prsten ne odgovara, onda ih umesto na prst, stavljaju na ogrlicu i tako nose kao posebnu uspomenu na neku osobu. Na ovaj način prsten je i bliže srcu. U nekim kulturama prsten na ogrlici nosile su udovice, piše Kurir Stil.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu