Connect with us

Kultura

Nagrada Terpsihora uručena Tomi Križnaru

Foto: Belkisa Beka Abdulović

U punoj sali Muzeja  Narodnog pozorišta u Beogradu, 12.put  je dodeljena nagrada Terpsihora, Tomi Križnaru, solisti Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, kao i Specijalna pohvala  – Maši Anić,savremenoj igračici.

Program je vodila glumica Milica Janketić, a nagrade je uručio tročlani žiri, koji je tokom ove godine, radio je u sastavu predstavnika klasičnog baleta, narodne igre i savremene igre: Miloš Vulović prvi solista Ansambla “Kolo”, umetnički direktor i koreograf KUD Oplenac – predsednik žirija, Milica Bijelić primabalerina i balet majstor i Miona Petrović savremena igračica i koreografkinja.

„Ova nagrada me je jako obradovala, a svakoko predstavlja pokazatelj mog dosadašnjeg truda i smernicu za buduću karijeru“ izjavio je Toma.

„Specijalna pohvala žirija, meni kao mladoj umetnici  znači mnogo i predstavlja pravi vetar u leđa i jedva čekam da opravdam ovu nagradu na sceni“ izjavila je Maša.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Narodno pozorište otvorilo novu sezonu

Foto: Pixabay

Narodno pozorište u Beogradu otvorilo je novu sezonu baletom „Labudovo jezero“ na velikoj sceni.

Publika na sceni „Raša Plaović“ imala je priliku da vidi nagrađivanu predstavu „Uspavanka za Aleksiju Rajčić“.

U „Labudovom jezeru“ Petra Iljiča Čajkovskog, u koreografiji i režiji Konstantina Kostjukova, u glavnim ulogama nastupili su Tatjana Tatić i Jovica Begojev, a učestvovao je ansambl Baleta i Orkestar Narodnog pozorišta u Beogradu, pod dirigentskom upravom Aleksandra Kojića.

Kostimograf i scenograf je bio italijanski modni kreator Renato Balestra (1924–2022), koji je, kako su naveli iz Narodnog pozorišta, „uneo čitav spektar boja zahvaljujući kojima magična baletska priča vizuelno izgleda kao u nekoj bajci, bez osvrtanja na istorijski trenutak“.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu