Connect with us

Politika region

NADA: „Skandalozno štetna taktika Aleksandra Vučića o Kosovu“

Photo: Unsplash

Koalicija NADA saopštila je da je „skandalozno štetna taktika“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića „razotkrivena u njegovoj izjavi da će Srbija primeniti svaku tačku sporazuma“ sa Prištinom, postignutog u februaru u Briselu, čak i ako druga strana ne ispuni svoje obaveze, te da se „na naše oči odvija trgovina sve za ništa“.

„Samo pre dve nedelje je Vučić izjavio da nema primene ni jedne tačke novog sporazuma dok Zajednica srpskih opština ne bude formirana. Očigledno je sada odustao od toga pod pritiskom zapadnih diplomata, koji su osetili da nema granice u njegovom popuštanju na štetu srpskog nacionalnog interesa“, naveo je u pisanoj izjavi predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

Predsednik Pokreta za obnovu kraljevine Srbije Vojislav Mihailović je u pisanoj izjavi rekao da to sada „više nije ni nemoralna i nepristojna ponuda ‘Кosovo za EU’, već se predsednik (Srbije Vučić) sprema da da bukvalno sve, za bukvalno ništa“.

„Takođe, i većina građana Srbije je protiv pristupanja naše zemlje EU. Ova vlast više ne zastupa većinsku Srbiju i zato su izbori jedino pravedno i ispravno rešenje za političku krizu u kojoj smo. Građani treba da odluče u kom pravcu treba da ide Srbija“, rekao je Mihailović.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Seka Sablić govornica na protestu „Srbija protiv nasilja“ u petak

Photo: Unsplash

Glumica Jelisaveta Seka Sablić govoriće na šestom protestu „Srbija protiv nasilja“ u petak 9. juna, saznaje N1.

Organizatori su danas najavili da će na protestu u petak govoriti više javnih ličnosti, kao što je to bio slučaj na prethodnom skupu 3. juna.

Podsetimo, prošle subote su se okupljenim građanima obratili Dragan Bjelogrlić, Zoran Kesić, Ivan Ivanović, Nenad Hadži Maričić, Svetlana Bojković, sin Stanike Gligorijević, itd.

Organizatori su najavili i rutu šestog protesta – posle skupa ispred Skupštine Srbije okupljeni će otići do zgrade Vlade Srbije, oko koje je planirano da se napravi prsten.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu