Connect with us

Kultura

Muzika za harfu u Kolarčevoj zadužbini

Foto: Pixabay

U Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine harfistkinja Irina Pejoska nastupiće 4. juna u 11 časova. Program: Skarlati, Fore, Hindemit, Pose, Despić, Paterson, Salcedo.

Ulaz slobodan.

Irina Pejoska je rođena 2002. u Beogradu. Sa samo 16 godina upisala je Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Milene Stanišić.

Posebno se izdvaja njena mala solistička turneja 2018. u kojoj je imala jedan solistički koncert u Beogradu u Galeriji Matice Srba i iseljenika, jedan u Pančevu u Galeriji kulturnog centra i dva izuzetno zapažen solistički koncert koja je održala u Džakarti.

Nastupala je sa Dečjom filharmonijom kao gost na tradicionalnom novogodišnjem koncertu u Sava Centru i sa orkestrom Muzičke škole „Josip Slavenski” na koncertu u Narodnom pozorištu” u Beogradu. Sa kamernom muzikom Irina je nastupala na raznim međunarodnim i republičkim takmičenjima, na kojima je i osvajala nagrade.

Na 19. Međunarodnom festivalu harfe „Imaš li i ti žicu?” u sali Kolarčevog univerziteta, pokazala je svoje umeće u različitim žanrovima nastupajući u džez ansamblu, kamernom kvartetu studenata i profesora uz pratnju gudačkog orkestra Metamorfozis. Kao dokaz izuzetno uspešnog nastupa na tom koncertu je i ostvarena nagrada grada Beograda za stvaralaštvo mladih u oblasti umetnosti za nastup sa kvartetom i izvedbom dela Božidara Obradinovića „San, svetlost i kretanje”.

Irina Pejoska je pohađala master kurseve kod eminentnih harfista kao što su Irina Cink (Švajcarska), Olga Ševelevič (Rusija), Emanuela Del Sponti (Italija) i Ijan Džons (Velika Britanija), kao i Međunarodnu letnju Školu „HarpMaster” u Švajcarskoj.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Koncert flautistkinje Andrijane Aćimović

Foto: Promo

Koncert flautistkinje Andrijane Aćimović biće održan u nedelju, 1. oktobra u 19 časova u Sali pod svodovima u Konaku kneginje Ljubice (Kneza Sime Markovića 8).

Flautiskinji Beogradske filharmonije Andrijani Aćimović, koja je završila osnovne i master studije u Nemačkoj, ovom prilikom će se pridružiti pijanista Stevan Spalević, vanredni profesor Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu, kako bi predstavili zanimljiv repertoar kamerne muzike za flautu i klavir.

Na programu su dela K.F.E. Baha, Doplera, Ran, i Prokofjeva.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu