Connect with us

Književnost

„Muzika“ i „Neverovatni dinosauri“ u prodaji

Foto: Promo

Obradujte svoje mališane zvučnim slikovnicama „Muzika“ i „Neverovatni dinosauri“, uz koje će na lak i zabavan način upoznati svet muzičkih instrumenata i saznati fantastične činjenice o neustrašivim dinosaurima, a sve to pomoću deset različitih zvukova.

TUUU! TUP! BUM! Uz Zvučnu knjigu: „Muzika“, punu zanimljivih činjenica, 10 različitih zvukova i tople ilustracije, najmlađi čitaoci će se na zabavan i jednostavan način upoznati sa muzičkim instrumentima. Gledajući tople ilustracije i prateći tekst, deca će bogatiti svoj rečnik i sticati nova znanja.

ROAR! BUM! GRRR! Mališanima koji žele da saznaju kako su se oglašavali dinosauri Zvučna knjiga: „Neustrašivi dinosauri“ će pomoći u tome. Ilustracije i zanimljive činjenice na svakoj strani uvešće ih u svet ovih veličanstvenih životinja. Uz 10 različitih zvukova, zabava je zagarantovana.

Slikovnice edukativnog karaktera iz edicije „Zvučna knjiga“ pomoći će mališanima da unaprede opšte znanje, razvijaju kognitivne veštine i senzorne sposobnosti.

Zvučne knjige „Muzika“ i „Neverovatni dinosauri“ potražite na sajtu vulkancic.rs ili u omiljenoj knjižari Vulkan.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

„Supruge srpskih vladara iz dinastija Karađorđević i Obrenović” u SKC-u Kragujevac

Foto: Promo (BIGZ)

U petak, 29. septembra u 19 sati održaće se promocija knjige „Supruge srpskih vladara iz dinastija Karađorđević i Obrenović” autora Uroša Milivojevića.

Na tribini u Kontakt galeriji SKC-a učestvuju autor knjige, istoričar Uroš Milivojević i muzejski savetnik Nenad Đorđević. Razgovor vodi Ana Štrbac, urednica obrazovnog programa SKC Kragujevac.

Ova knjiga koja žanrovski pripada popularnoj istoriografiji sadrži biografije osam žena, vladarki iz srpskih novovekovnih kuća Karađorđević i Obrenović iz prve polovine 19. veka. Biografije voždovice Jelene, kneginja Ljubice, Perside i Julije, kneginje i kraljice Natalije i kraljica Drage, Marije i Aleksandre prate odabrani, zanimljivi odlomci iz niza istorijskih izvora poput dnevnika, pisama, memoara i novinskih članaka, kao i kratki životopisi drugih značajnih ličnosti iz ovog razdoblja.

Koliko su ove žene – supruge moćnih srpskih vladara živele u njihovoj senci, da li su bile politički ambiciozne, da li su pratile i delile ponekad tešku sudbinu svojih odabranika, kakvo je bilo njihovo javno delovanje i koliko je njihov značaj i uticaj u savremenoj srpskoj istoriji neka su od pitanja na koje ćemo pokušati da damo odgovore, (pr)poručuju organizatori tribine iz Studentskog kulturnog centra Kragujevac.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu