Povežite se sa nama

Ekonomija

MMF večeras o novom aražmanu sa Srbijom

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Izvršni odbor direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) večeras će u Vašingtonu razmatrati predlog novog savetodavnog aranžmana sa Srbijom, koji ne predviđa pozajmljivanje novca. Sastanak je zakazan u 21 časova po srpskom vremenu, potvrđeno je Tanjugu u MMF-u.

Reč je o novom Instrumentu za koordinaciju politika – PCI koji bi danas trebalo da bude odobren od strane izvršnog odbora MMF-a, rekao je ranije Tanjugu stalni predstavnik MMF-a u Srbiji Sebastijan Sosa.

Kako je naveo, glavni cilj novog savetodavnog aranžmana sa Srbijom, posle onog koji je istekao u januaru ove godine, jeste da dalje podrži makroekonomsku politiku Srbije i njen oporavak posle pandemije. Takođe, taj aranžman treba da osigura strukturne institucionalne reforme potrebne za veći, zeleniji i održiviji privredni rast Srbije.

Vlada Srbije i MMF dogovorili su u aprilu 2020. novi aranžman koji neće podrazumevati finansijsku podršku već će biti isključivo savetodavnog karaktera i trajaće dve i po godine.

Vlada Srbije donela je 3. juna odluku o novom programu saradnje sa MMF-om, koji će ponovo biti savetodavnog karaktera, bez pozajmljivanja novca, a ministar finansija Siniša Mali je tada rekao Tanjugu da je novi aranžman sa MMF-om veoma važan zbog nastavka reformi i kredibiliteta Srbije.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Turizam

Kroacija erlajns na 29 % broja putnika od pre pandemije

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Kroacija erlajns u junu je imala 66.014 putnika, što je 29 % broja putnika iz istog meseca 2019., prenosi specijalizovani portal Zamaaero.

Kroacija na letovima najviše koristi avion Dash-8 (58,6 %), ali sve više i porodicu aviona A320, pa je A319 imao 32,1 % operacija, a A320 9,3 %.

To još uvek znači da su dva do tri A320 prizemljena i da kompanija ima viška kapaciteta, za razliku od Er Srbije koja je na 16 sopstvenih aviona morala da od Smartvingsa uzme u zakup jedan boing 737-700.

Inače ove srede, Evropi je bilo 22.853 letova, što je 65 % letova iz 2019, ali i 6 % više letova nego pre dve nedelje.

Najviše letova ove srede imao je Rajaner (2019), pa Turkiš erlajns (1215), Er frans (811), Izidžet (807) i Lufthansa (734).

Među aerodromima najviše letova imao je Amsterdam (979), pa Istanbul (927), Pariz Šarl de Gol (886), Frankfurt (835) i Madrid (754).

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • dash restoran

Sponzorisano

  • Turistička agencija VOS Travel

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu