Connect with us

Kultura

Mjuzikl “Teorija relativiteta” dolazi u Beograd!

Foto: Promo

Beogradska premijera mjuzikla „Teorija relativiteta“ biće održana 01. decembra od 19.30 u Pozorištu na Terazijama.

Ovom prilikom Centra savremen umetničke produkcije „Viva Dance Academy“ iz Novog Sada, beogradskoj publici će predstaviti priču o našoj sugrađanki i izuzetnoj naučnici Milevi Marić Einstein.

Tema koja se obrađuje u mjuziklu bazira se na život i delo vrlo talentovane i vredne Mileve Marić Einstein, koja nije imala uslove ravnopravnog izražavanja sa muškarcima.

Danas su mnogo bolji uslovi izražavanja, stvaranja i inovacija nego tada, ali još uvek se osete tragovi tako dugotrajnog neravnopravnog odnosa prema ženama koje će se naročito obrađivati u ovom mjuziklu sa ciljem naglašavanja posledica koje takav odnos uzrokuje bez obzira na vreme i prostor.

Kroz prepoznavanje sličnosti i pravljenja paralela sa današnjim vremenom i prostorom publici će kroz scensko izražavanje biti predočene posledice negativnog odnosa prema ženskom polu bilo kog uzrasta u bilo koje vreme i bilo kom prostoru.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Muzička industrija 8 – Ana Stanić

Na Youtube kanalu diskografske kuće Multimedia Music možete da pogledate osmu epizodu podkasta „Muzička industrija“.

Serijal „Muzička industrija“ je edukativnog karaktera i njegova ideja je da informiše članove strukovnih udruženja autora, producenata i izvođača kao i širu javnost o trenutnoj situaciji u muzičkoj industriji u Srbiji. Edukacija se odnosi na način ostvarivanja prava koja kolektivno zastupaju i koja se naplaćuju od strane tri kolektivna društva.

U svakoj od ukupno deset epizoda, o ovim temama govoriće autori, izvođači i stručna lica koja se bave ovom tematikom u primenjenom okviru današnje muzičke industrije u Srbiji.

Domaćini i autori emisija su Vladimir Đurić Đura i Rodoljub Stojanović, a gosti eminentne i cenjene ličnosti iz sveta muzičke industrije, svako u svom domenu poslovanja.

Gošća osme emisije je izvođač i predsednik MIMA Ana Stanić.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu